Ljubljančanke so bile boljše

Odbojkarice Volleyball Ljubljane so v tekmi 10. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (17, 19, 18).

Ljubljančanke so bile v vseh treh nizih boljše nasprotnice ter 
prišle do svoje šeste zmage v sezoni, Koprčanke pa so ostale 
pri treh točkah. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ljubljančanke so bile v vseh treh nizih boljše nasprotnice ter prišle do svoje šeste zmage v sezoni, Koprčanke pa so ostale pri treh točkah. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Koprčanke so v tekmo z Ljubljančankami vstopile le z eno zmago, na drugi strani so gostje v Koper prišle kot sedmouvrščena ekipa 1. DOL, le s točko manj kot Kema Puconci, ki je imela po polovici rednega dela prvenstva zagotovljeno mesto v modri skupini. Ljubljančanke so bile v vseh treh nizih boljše nasprotnice ter prišle do svoje šeste zmage v sezoni, Koprčanke pa so ostale pri treh točkah.

Dvorana OŠ, gledalcev 80, sodnika: Klinar (Žirovnica), Brčinović (Jesenice).
Luka Koper: Dakin 11, Gržinič, Šantelj, Kušar, Poropat, Radešić, Lucas 11, Ražman, Radulj, Dodič 5, Nedoh 3, Kocet, Jovič 3, Kaker 5.
Volleyball Ljubljana: Maček, Mijoč 16, Ferlinc 10, Čotar 5, Dolenc, Pavič, Crnjac 4, Mihalinec 14, Janežič, Vrhovnik, Arnež 6, Flego 1.

Tekma se je začela z vodstvom gostij, ki so po napadu Helene Mijoč povedle s 3:0. Toda Tina Kaker in Dajana Lucas sta Koprčankam prinesli vodstvo z 12:8, nato pa niso našle orožja za servise Nuše Ferlinc, ki je dosegla tudi dva asa, Ljubljančanke pa so zaostanek štirih točk spremenile v prednost petih (17:12). Po tem šoku se varovanke Zorana Jerončiča niso več pobrale, v napadu so bile neuspešne, niz pa se je končal po napaki Lucasove.

V drugem nizu so si gostje na servis Marine Crnjac priigrale prednost kar osmih točk (9:1), vendar so nato popustile na sprejemu, s servisi se je izkazala tudi Victoria Dakin, tako da sta bili ekipi na deveti točki že skupaj. Koprčanke so Ljubljančankam še sledile do izida 15:16, spet pa niso imele odgovora na servis Ferlinčeve, svoje je v napadu dodala še Katja Mihalinec in gostje so domačinkam pobegnile za šest točk (21:15). S tem je bil niz praktično odločen, vodstvo z 2:0 je z blokom potrdila Nika Čotar.

Tudi v tretjem nizu so koprske odbojkarice do sredine niza še sledile Ljubljančankam, ki so z delnim izidom 5:0 povedle z 19:11, s tem pa je bilo vprašanje zmagovalk dokončno odločeno. Koprčankam niso pomagali niti trije zaporedni asi Lane Jovič, dvoboj pa se je končal z blokom Mihalinčeve.

STA


Najbolj brano