Ljubljančani z lahkoto do zmage

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 11. kroga 1. DOL za moške doma premagali Go Volley s 3:0 (14, 17, 18).

Matija Jereb Foto: Igor Mušič
Matija Jereb Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Ljubljančani so doma z lahkoto prišli do 11. zmage v prvenstvu. Dvoma o njihovi zmagi ni bilo niti v enem trenutku, saj so Novogoričane povsem nadigrali. In to v vseh elementih. Njihovi servisi so bili za tekmece premočni, blok pa previsok, občutek je, da bi lahko tekmece povsem ponižali, če bi to hoteli. Vodili so od začetka pa do konca nizov, za zmago jim je bila potrebna le dobra ura.

Trener slovenskih prvakov Tomi Šmuc je prvič v letošnjem državnem prvenstvu tekmo začel z vsemi tremi tujci, s čimer je najbrž pokazal, da si želi tekmo čim prej končati, da igralci ne bi nepotrebno izgubljali moči, saj jih čez šest dni čaka druga tekma lige prvakov proti poljski Asseco Resovia Rzeszow. In hitro se je pokazalo, da mladi Novogoričani proti prvi postavi Ljubljančanov, v kateri pa ni bilo Andreja Flajsa (zamenjal ga je Matija Pleško) in Jana Kozamernika (zamenjal ga je Diko Purič), nimajo nobenih možnosti. Serija dobrih servisov Erica Mochalskega je bila dovolj, da so Ljubljančani kmalu prišli do zanesljivega vodstva 9:4, ki so ga nato dolgo časa le še večali, nekoliko so popustili le v končnici.

Drugi niz, v katerem je namesto Nathana Robertsa na sprejemalskem mestu pri domačih zaigral Bine Slovnik, se je začel z dvema blok točkama Dika Puriča in asom Matije Jereba, že takrat je bilo jasno, da niz ne bo dosti drugačen pod prvega. Po asu Mochalskega je bilo že 11:4, gosti so bili videti nebogljeni, sem ter tja so sicer pokazali kakšno dobro potezo, a je bilo to veliko premalo, da bi lahko ogrozili zmago gostiteljev, ki so po asu Pleška ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:6. Nato je Šmuc ponudil priložnost še nekaterim "rezervistom" (zamenjal je tudi organizatorja igre), kar so gosti izkoristili in po dobrih servisih Janija Godniča prepolovili razliko, a vodstva domačih 2:0 vendarle niso mogli preprečiti.

Dobri servisi Slovnika in visok blok ACH Volleyja so Ljubljančanom, pri katerih je zaigral tudi Danijel Pokeršnik, tudi v tretjem nizu omogočili visoko vodstvo že na začetku (7:2). Po dobrih servisih Godniča in Andraža Paliske so se gostje nekoliko približali, a po asu Pokeršnika je že bilo 12:6, po napaki gostov pri podaji pa 16:8. Takrat je že bilo jasno, da bodo oranžni zmaji gladko dobili tudi tretji niz. Nekaj težav so jim nato povzročili servisi Alana Vidmarja, po katerih so se Primorci približali na 15:20, pozneje tudi na 17:21 in 18:22, a od preobrata so bili vseeno precej oddaljeni.

Dvorana Tivoli, gledalcev 35, sodnika: Štamcar (Mokronog), Tomec (Novo mesto).

ACH Volley: Flajs, Jereb 1, Plot, Kozamernik, Roberts 2, Purič 9, Pokeršnik 5, Klobučar, Pleško 10, Jurić 5, Kasnik 2, Mochalski 12, Slovnik 5, Delegombai 6, Koncilja.

Go Volley: Krašna, Križanič 2, Vidmar 3, Kavčič 2, Godnič 2, Basaneže 3, Paliska 7, Filiputti 4, Marc, Tomić 2, Sirk, Vrtovec 4, Gašparin, Sirk 6.

STA


Najbolj brano