Lindsey Vonn v 24 urah dvakrat zmagala

Američanka Lindsey Vonn je zmagala na drugem smuku v dveh dneh v kanadskem Lake Louisu in v 24 urah drugič premagala vse tekmice. Švicarka Fabienne Suter je na drugem mestu zaostala več kot sekundo (+1,05), tretja je bila Avstrijka Cornelia Hütter (+1,16). Ilka Štuhec je bila 23. (+2,76), Vanja Brodnik pa 37. (+5,01).

Lindsey Vonn Foto: Rick Wilking
Lindsey Vonn Foto: Rick Wilking

LAKE LOUISE > Enaintridesetletna Lindsey Vonn je zabeležila 69. zmago v pokalu, 35. smukaško, od tega je v tej disciplini štirinajsto in skupno 17. zabeležila v Lake Louisu.

“To zmago posvečam svoji sestri Karin, ki danes slavi 27. rojstni dan. Mislim, da je to lepo darilo. Moram pa reči, da tudi danes moja vožnja ni bila popolna, kar pa je razumljivo zaradi nekoliko slabše vidljivosti,” je pojasnila Vonnova.

Glede na skupno število prvih mest v najhitrejši disciplini alpskega smučanja jo le še ena zmaga loči od rekorda Avstrijke Annemarie Moser-Pröll, ki je dosegla 36 zmag. Slednjo je Vonnova je že v prejšnji zimi na prvem mestu prehitela po skupnem številu najvišjih mest v zgodovini.

Vonnova je bila že v petek na uvodnem smuku najhitrejša, drugouvrščeno Cornelia Hütter je ugnala “le” za dobre pol sekunde (+0,58).

Manjši zaostanek za Vonnovo kot dan prej (+2,95) je imela na drugem smuku Ilka Štuhec, ki pa je bila kljub vsemu le tri mesta višje kot v petek. Vanja Brodnik pa je bila, nasprotno, precej počasnejša kot na prvem smuku. Z več kot petimi sekundami zaostanka je bila precej daleč od točk.

Vonnova ima v skupnem seštevku na tretjem mestu 200 točk in zaostaja le za rojakinjo Mikaelo Shiffrin (280) in Švicarko Laro Gut (222); prva na smuku ne nastopa, druga pa je bila tokrat osma.

Danes ob 19. uri bo v Lake Louisu še superveleslalom.

STA


Najbolj brano