Ligety spet nepremagljiv, Slovenca zunaj finala

Američan Ted Ligety (2:23,88) je zmagovalec uvodne preizkušnje svetovnega pokala alpskih smučarjev v Söldnu. Drugo mesto na veleslalomu je osvojil Francoz Thomas Fanara (+0,15), tretji pa je bil Avstrijec Marcel Hirscher (+0,17). Slovenca Žan Kranjec s 33. časom in Klemen Kosi z odstopom se nista uvrstila v finalno vožnjo.

Ted Ligety Foto: STA
Ted Ligety Foto: STA

SÖLDEN > Tudi nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju v moški konkurenci ni prinesla veliko sprememb. Nove zmage se je veselil Američan Ted Ligety, ki se je tako na najlepši možni način oddolžil Avstrijcu Marcelu Hirscherju, ki je na ledeniku Rettenbach slavil lani. Med glavna favorita za zmago se je vrnili še Thomas Fanara, trojica pa je vodila tudi po prvi vožnji.

Ligety je drugo vožnjo odpeljal z nekaj napakami, ki so ga predvsem na sredini proge stale veliko časa, nekoliko preveč je oddrsal in vso prednost izgubil. Z dobrim drsenjem v zadnjem delu proge je izgubljeno nadoknadil in se veselil nove, že 24. veleslalomske zmage v svetovnem pokalu. V drugo je bolje nastopil Fanara, ki se je tako povzpel pred Hirscherja.

V slovenski ekipi presežka ni bilo, še najbližje je bil Žan Kranjec, ki je drugo vožnjo zgrešil le za 23 stotink, Klemen Kosi pa je na progi napravil napako in odstopil.

“Sami občutki na snegu niso bili slabi. Po televiziji je proga sicer videti težka, tako da sem jo preveč spoštoval. Občutek je bil dober, a ni bilo tistega potrebnega tveganja in nisem napadel na vso moč, tako kot bi moral. Na to vpliva več stvari, lani mi je recimo padla motivacija, letos sem to rešil, tako da sem s tega vidika zadovoljen, tudi samozavesti mi ne manjka. Manjka pa mi več dobrih ponovitev na treningu, pa 'jajca' moraš imeti. Moraš se boriti, velika večina tega pa je v glavi. Počutil sem se dobro, a ni bilo zaupanja. Spremeniti moram pristop, že na treningih sem opazil to težavo, in trdo delati naprej,” je po današnji prvi vožnji za Radio Slovenija povedal Kranjec.

STA


Najbolj brano