Liga prvakov tudi s slovenskim pridihom

Jutri se začenja spomladanski ples v nogometni ligi prvakov. Ta teden so na sporedu prve tekme razvlečenega razporeda osmine finala, ki se bo z zadnjimi povratnimi dvoboji končal 18. marca.

 Eden Hazard (v rumenem dresu Chelseaja) je še jeseni uprizarjal vragolije v Ljudskem vrtu, jutri jih bo na Parku princev v Parizu.  Foto: STA
Eden Hazard (v rumenem dresu Chelseaja) je še jeseni uprizarjal vragolije v Ljudskem vrtu, jutri jih bo na Parku princev v Parizu.  Foto: STA

NOVA GORICA > Uvodni krog izločilnih dvobojev se bo tako raztegnil kar na ves mesec. Štirje obračuni bodo na sporedu jutri in v sredo, čez teden dni pa sledijo še preostali štirje dvoboji. Povratne tekme, po katerih bomo dobili osmerico četrtfinalistov, bodo 10. in 11. marca oziroma teden dni kasneje. Nogometni privrženci se torej ne bodo mogli pritoževati nad časovnim prekrivanjem dogajanja, za katerega je že po tradiciji rezerviran stalni večerni termin - 20.45.

Jeseni so v skupinskih dvobojih elitnega klubskega tekmovanja slovenske barve zelo uspešno zastopali tudi Mariborčani, ki so preteklo pomlad s prebojem v izločilne boje evropske lige postavili še en mejnik. Letos spomladanskega nadaljevanja vijoličastih v evropskih tekmovanjih sicer ne bo, slovenski pridih pa vendarle ne bo izostal. Kako močan utegne biti, bo odvisno predvsem od Kevin Kampla, ki se je v januarskem prestopnem roku pridružil Borussiji iz Dortmunda. Precej težje pa se bo v ekipo madridskega Atletica prebil vratar Jan Oblak. Kakorkoli, moštvi slovenskih reprezentantov bosta svoja prva dvoboja osmine finala odigrali prihodnji teden. Tekmec Borussie je Juventus, Atletica pa Bayer iz Leverkusna.

Že ta teden pa bosta stopila na igrišče mariborska tekmeca iz skupinskega dela lige prvakov. Chelsea bo v enem izmed papirnatih derbijev osmine finala jutri gostoval pri Paris Saint-Germainu. To bo hkrati tudi ponovitev lanskega obračuna teh dveh tekmecev, ki sta se pomerila v četrtfinalu. Napredoval je Chelsea, ki je v primerjavi z enakim obdobjem lani še močnejši. Poimensko in rezultatsko. Že tako močni zasedbi, ki prepričljivo vodi v angleškem prvenstvu, je Jose Mourinho pozimi dodal še Juana Cuadrada. Francoski prvaki pred letošnjo sezono niso veliko spreminjali - prav iz Chelseaja so pripeljali Davida Luiza - a jim vsaj v domačem ligaškem tekmovanju ne gre tako gladko kot v zadnjih dveh letih. Tako so v soboto v končnici tekme zdesetkani zaradi poškodb zapravili dva zadetka prednosti proti Caenu, primat pa se jim vztrajno izmika.

Liga prvakov, jutri - PSG : Chelsea, Šahtar Donjeck : Bayern; sreda - Schalke : Real Madrid, Basel : Porto.

Na vrhu španske lige pa se kljub nizu poškodb še drži madridski Real. V sredo branilca lovorike v ligi prvakov čaka gostovanje v Gelsenkirchnu, kjer je Maribor iztržil remi. Lani je Schalke v isti fazi tekmovanja prejel bolečo zaušnico od Reala, ki je že prvo tekmo v gosteh dobil s 6:1. Roberto di Matteo bo v obračunu italijanskih trenerjev proti rojaku Carlu Ancelottiju lahko računal tudi na pomoč Matije Nastašića, ki ga je posodil Manchester City. Angleški prvaki bodo na sceni lige prvakov prihodnji teden, ko bodo z Barcelono uprizorili še eno ponovitev lanskih obračunov osmine finala.

V četrtek se s prvimi tekmami šestnajstine finala nadaljuje tudi evropska liga z nekaj zanimivimi pari. Med njimi sta Tottenham : Fiorentina (Kurtić, Iličić) in Celtic : Inter (S. Handanović). ALEŠ SORTA


Najbolj brano