Letrika v končnico?

Po poznojesenskem premoru se danes s prvimi tekmami moških prvoligašev nadaljuje namiznoteniško državno prvenstvo. Letrika iz Vrtojbe se bo borila za končnico, izolski Arrigoni pa za obstanek.

Prvi lopar Letrike je Ludvik Peršolja. Foto: Igor Mušič
Prvi lopar Letrike je Ludvik Peršolja. Foto: Igor Mušič

VRTOJBA >Med primorskimi namiznoteniškimi prvoligaši je sicer najbolje, na četrtem mestu, prezimila ženska vrsta izolskega Arrigonija, vendar pa bodo dekleta - tako v prvi kot v drugi ligi - sezono nadaljevala šele 17. januarja. Zato bodo v naslednjih dneh v ospredju boji moških prvoligašev.

Med elito že izkušena moška Letrika iz Vrtojbe je prezimila na solidnem petem mestu med desetimi prvoligaši in ima le dve točki zaostanka za četrtim Mariborom. In prav s tem zaostankom so povezane želje trenerja Vrtojbencev, Miroslava Tokića: “Pričakujemo, da bomo začeli v popolni postavi. Ker se forma našega prvega igralca Ludvika Peršolje vzpenja, upamo, da se bomo do pomladi lahko povzpeli na četrto mesto, kar pomeni igranje v končnici za prvaka. To je naš cilj.”

Ob Peršolji sta še izkušena Janez Petrovčič in Janez Tomše, za njima pa izkušnje nabira in napreduje še mladi Kristijan Peršolja. Današnji tekmec Letrike, tekma bo ob 16. uri v športni dvorani vrtojbenske osnovne šole, je druga ekipa Keme. Prekmurce so Primorci v prvem delu sezone premagali že na gostovanju. Zato so primorska pričakovanja pred današnjo tekmo jasna.

Precej težje delo čaka moško vrsto Arrigonija. Novinci med elito se za prehod na višjo raven tekmovanja niso okrepili. Mladi domači fantje so se sicer hrabro borili in jesen končali na predzadnjem mestu in le z dvema točkama zaostanka za osmouvrščeno Kemo II. Morebitni preboj na položaj, ki ga zasedajo Prekmurci, bi Izolanom zagotovil miren obstanek. Očitno je namreč, da je zadnja Olimpija, ki je še brez točk, nekonkurenčna. Simon Frank in Erik Paulin sta kot novinca že nekajkrat namučila tekmece z daljšim prvoligaškim stažem. Nanju bo padlo največje breme. Z novimi izkušnjami bo morda čez nekaj časa koga presenetil tudi mladi Kristijan Ludvik.

Na vrhu sicer doslej ni bilo presenečenj. Prvaki iz Novega mesta so tudi jesen končali na vrhu, prvo moštvo Keme iz Puconcev pa je prezimilo kot drugo. Vmes je osvojilo še pokalni naslov. Prav Arrigoni čaka danes dolga pot v Puconce. Že en dobljen dvoboj bi bil za Primorce lepa spodbuda.

S prvenstvom danes nadaljujejo tudi moški drugoligaši, a v tej konkurenci Primorska nima predstavnika. Ima pa ga v tretji ligi. Tam se bo tekmovanje nadaljevalo 17. januarja, mlada ekipa Gorice pa s perspektivnimi mlajšimi in starejšimi kadeti počasi gradi temelje za kakovostni preboj čez nekaj let. Letos prezimuje na četrtem mestu med tretjeligaši.

Boji v obeh ženskih ligah se bodo nadaljevali 17. januarja. Sprememb v primorskih zasedbah ni. Ženska vrsta Arrigonija bo branila četrto mesto in s tem položaj za igranje v končnici za prvaka, dekleta Letrike, ki so zaradi pomladitve poleti izstopila iz prve lige in se preselile v drugo, pa so jesen odigrala odlično, saj skupaj s Kemo in Križami vodijo na lestvici in so kandidatke za vrnitev med prvoligaše.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano