Letrika ali Ilirija?

Pri moških so igralci Letrike tekmecem iz Ilirije za poraz iz prvega dela prvenstva vrnili z enako mero. Ekipi sta tako v mrtvem teku v boju za četrto mesto, ki še prinaša nastop v končnici. Tega pa več ne morejo zgrešiti Izolanke, ki so uspešno prestale prizkušnjo v Ljubljani.

Katrina Sterchi je za nov uspeh Arrigonija prispevala tri točke, tudi zmago nad Špelo Polončič. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Katrina Sterchi je za nov uspeh Arrigonija prispevala tri točke, tudi zmago nad Špelo Polončič. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

1. SNTL moški

Veliko zaslug za boljši drugi del sezone igralcev NTK Letrike nosi Janez Tomše, ki se je znova vrnil in je bil pred današnjim obračunom z Ilirijo med elito v letošnji sezoni še neporažen (13:0).

Ta niz je danes prekinil Tom Šfiligoj, ki ga je premagal tesno s 3:1, vseeno pa je bila to edina točka za Ljubljančane. Ludvik Peršolja počasi prihaja v staro formo in je s 3:0 ugnal Mirzo Tvrtkovića in Tomaža Roudija, v ključnih trenutkih pa je blestel tudi Janez Petrovčič, ki je tako Šfiligoja kot Roudija premagal po petih nizih.

Tekma je bila zanimiva v kontekstu boja za uvrstitev v playoff. V jesenskem delu sezone je bilo 5:1 za Ilirijo, ekipi pa sta na obeh tekmah osvojili tudi enako število nizov (24:24). V točkah so nekoliko uspešnejši Ilirijani (433:426). Do konca rednega dela prvenstva je še pet krogov in o potniku v končnico prvenstva utegne odločati prav krog teh dveh ekip. Na preostalih tekmah 13. kroga favoriti niso imeli nobenih težav

13. krog - Letrika : Ilirija 5:1(Petrovčič : Roudi 3:2, L. Peršolja : Tvrtkovič 3:0, Tomše : Šfiligoj 1:3, L. Peršolja : Roudi 3:0, Petrovčič : Šfiligoj 3:2, Tomše : Tvrtkovič 3:2), Olimpija : Maribor 1:5, Cirkovce : Kema 0:5, Kema II : Krka 0:5, Mengeš : Arrigoni 5:0 (Avbelj : Frank 3:0, Jazbič : Ludvik 3:0, Orešnik : Paulin 3:1, Jazbič : Frank 3:2, Avbelj : Paulin 3:0).

1. SNTL ženske

Muta in Arrigoni si z enakim izkupičkom delita tretje mesto. Izolanke so na gostovanju s 5:4 premagale Kajuh-Slovan. Posebno pohvalo si zasluži Katrina Sterchi, ki je s 3:0 premagala Špelo Polončič. Ta se je resda v namiznoteniški dvorani iz igralke prelevila v trenerko, a je že večkrat znala kljub pomanjkanju treninga premagati članske reprezentantke.

9. krog - Kajuh Slovan : Arrigoni 4:5( Benčina : Čokelj 0:3, Polončič : Paulin 3:0, Opeka : Sterchi 2:3, Polončič : Čokelj 3:0, Benčina : Sterchi 1:3, Opeka : Paulin 3:2, Polončič : Sterchi 0:3, Opeka : Čokelj 3:2, Benčina : Paulin 0:3), Vesna : Muta 5:4, Ptuj : Inter Diskont 0:5, Logatec prost.


Najbolj brano