Leto in pol brez poraza

Za koprskimi rokometaši je neponovljiva tekmovalna sezona in pol. Potem ko so na pogorišču kluba, ki se je spogledoval tudi z uglednimi evropskimi tekmeci, spet začrtali klubske smernice, se je članska ekipa sprehodila čez tretjeligaško tekmovanje. Izgubila je le uvodno tekmo, potem pa nanizala 25 prvenstvenih zmag.

Zoran Jovičić je igralsko vlogo hitro uspešno zamenjal za trenersko. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Zoran Jovičić je igralsko vlogo hitro uspešno zamenjal za trenersko. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Pod vodstvom ambicioznega trenerja Zorana Jovičića, nekdanjega dolgoletnega igralca kluba in državne selekcije, Koprčani serijo uspešno nadaljujejo tudi letos, ko so prvi del drugoligaškega tekmovanja končali na vrhu lestvice s 13 zaporednimi zmagami. V prvo ligo napredujeta dva prvouvrščeni ekipi, vodilni Koper pa imapred Dobovo dve točki prednosti, pred tretjim Šmartnim pa že sedem.

Čeprav se po dosedanjem razpletu zdi skoraj nemogoče, da bi pridobljeno prednost zaigrali, trener Jovičić umirja žogo. “Pred nami je še 13 tekem, imamo težji razpored kot jeseni in smo slabši za vratarja Vrana, ki je bil pomemben člen moštva.

S pripravami na drugi del sezone, ki se začne ta konec tedna, so mladi koprski rokometni upi začeli kmalu po novem letu. Po uvodnih kondicijskih pripravah je ekipa že nekaj časa v polnem igralnem ritmu, predvsem po zaslugi prijateljskih tekem z okoliškimi klubi iz Trsta in Istre. V drugem delu sezone v moštvu ne bo doslej standardnega vratarja Jureta Vrana, ki so se mu odprla rokometna vrata v sosednji Avstriji. V koprskem golu bo tako spet Dušan Podpečan, ki je kljub številnim obveznostim obljubil pomoč v spomladanskem delu prvenstva. Sicer je Jovičić prepričan, da njegova mlada ekipa še kar preskakuje stopnice, obenem pa se že boji za njeno prihodnost. “Ker za igralce v klubu nimamo denarja, se utegne zgoditi, da bodo iz kakšnega bolj ambicioznega kluba lahko za nizek honorar hitro pokupili naše najboljše fante. In potem bomo sami lahko le nemočno ugotovili, da smo naredili tri korake nazaj. Pogrešam, da bi gospodarstvo aktivneje spremljalo naše delo. Ne potrebujemo veliko, imamo pa velik obisk. Že od tretjeligaških časov naše tekme spremlja po 500 gledalcev, ob zadnji pokalni zmagi s Krko jih je bilo tisoč. Nekje sem izbrskal podatek, da smo med slovenskimi ligaši v vseh športih na četrtem mesto po obisku ligaških tekem.”

Jovičić je zadovoljen, ker fantje radi trenirajo, tedensko opravijo od šest do sedem treningov, ob tem vadijo še v fitnesu. Ponosen je tudi na mladinsko vrsto, ki jo je lani popeljal v prvoligaško tekmovanje. “Ker gre za ekipo samih domačih fantov, bi lahko postali stabilen rokometni prvoligaš. Mlado moštvo bo zagotovo še napredovalo,” vendarle v vedrejšem tonu pričakuje sobotni spomladanski start, ko v Kopru gostuje Grosuplje.

BOJAN GLUHAK


Najbolj brano