Lesser svetovni prvak v zasledovanju, Fak osmi

Nemec Erik Lesser je novi biatlonski svetovni prvak v zasledovanju. Do naslova je 26-letni Nemec danes v Kontiolahtiju na Finskem prišel po zaslugi brezhibnega streljanja. Srebrno medaljo je osvojil Norvežan Tarjei Boe, ki je zaostal slabih 20 sekund, Rus Anton Šipulin, oba sta morala enkrat v kazenski krog, je zaostal še sekundo več.

Jakov Fak  je moral trikrat v kazenski krog in osvojil osmo mesto.
Jakov Fak je moral trikrat v kazenski krog in osvojil osmo mesto. 

KONTIOLAHTI > Najboljši slovenski tekmovalec Jakov Fak (+ 1:04,5/3) je moral trikrat v kazenski krog in osvojil osmo mesto. Drugi slovenski tekmovalec Klemen Bauer je zgrešil kar petkrat in bil 39. (3:12,9/3).

Fak je boljšo uvrstitev in boj za medalje zapravil v prvi polovici tekme, ko je na dveh streljanjih zgrešil trikrat in nazadoval na 22. mesto. V nadaljevanju je bil brez napak in si priboril deseterico. Dobro je kazalo tudi Bauerju, ki je bil dvakrat nenatančen na drugem streljanju, po tretjem pa napredoval s 47. mesta v sprintu na 29. Svojo uvrstitev je nato pokvaril na zadnjem strelskem postanku, ko je moral v kazenski krog trikrat, vseeno pa si je priboril nove točke svetovnega pokala.

V ospredju je tekmo zanesljivo dobil olimpijski podprvak s posamične tekme Erik Lesser, ki je zmagal sploh prvič v karieri. Za srebro in bron pa so se spopadli Norvežan Tarjei Boe, ki je v tretjem nastopu na SP osvojil že tretjo medaljo, Rus Anton Šipulin in Čeh Michal Šlesingr. Najmanj moči je imel v končnici Čeh.

Nemci, ki letos niso zadovoljni z dosežki v svetovnem pokalu, so s prvo medaljo na SP prezadovoljni, segeda pa se spominjajo tudi zadnjega prvenstva leta 1999 v Kontiolahtiju, ko se se v tej disciplini na stopničke uvrstili njihovi tekmovalci Ricco Gross, Frank Luck in Sven Fischer.

STA


Najbolj brano