Lepo je biti favorit. Toda ...

Prvi novi obraz v koprski ekipi za novo sezono je Dalibor Radujko, ki se je po petih letih zdomstva vrnil v domače okolje.

Dalibor Radujko Foto: Rok Maver
Dalibor Radujko Foto: Rok Maver

REYKJAVIK >Po naslovu državnega prvaka leta 2010 se je v koprskem klubu zvrstilo kar nekaj odhodov. Med drugimi je klub zapustil Dalibor Radujko, ki je po kratkem eksperimentu v Grčiji oblekel dres Olimpije, nato pa je dolgo časa igral za velenjski Rudar. “Že pozimi so v Kopru izrazili željo, da bi se vrnil. Imel sem veljavno pogodbo z Rudarjem in sem želel tam tudi ostati do njenega izteka. Iz korektnosti, ker sem vedno dobil, kar sem si želel, in tudi vse obveznosti so vedno poravnali. Razloga za odhod torej ni bilo.”

Njegovo igralno mesto je bilo pretežno zadnji zvezni igralec. Ob veliki konkurenci na tem položaju se je zdaj premaknil na desni ali levi bok v zvezni vrsti.

> Kako ste se vključili v ekipo?

“Brez težav. Bolj ali manj poznam vse fante, nekajkrat sem si ogledal njihove tekme v minuli sezoni, zato zame ni nič novega.”

> Zgodaj ste začeli priprave, saj vas čaka intenziven začetek sezone. Kako bi jih ocenili?

“Hja, tudi priprave so bile, vsaj na začetku, intenzivne. Nekoliko se še privajam, saj je tudi koprski koncept igre drugačen od tistega, ki sem ga bil vajen zadnja leta. V Velenju smo zadnja tri leta gojili napadalen nogomet, pri trenerju Vanoliju pa je v ospredju bolj taktična priprava. Ne bom rekel defenziva, ampak na prvem mestu je obramba, nato pa napad. Nisem se še povsem privadil.”

> Torej se morate še malo prilagoditi na koncept igre?

“Dejansko vem, kaj trener pričakuje od mene, a težje je to tudi izpolniti. Italijanski trenerji imajo drugačno miselnost in način dela. V nogometu sem že dolgo, zato se bom tudi na te novosti hitro privadil.”

> Kako dobro poznate Vikingur in islandski nogomet?

“Našega tekmeca ne poznam. Islandski nogomet poznam prek nastopov njihove reprezentance in vem, da so naši reprezentanti vedno imeli težave z njihovim načinom igre. Čaka nas zahtevna naloga; igrati moramo brez kakršnegakoli podcenjevanja.”

> Na stavnicah je sicer Koper v absolutni prednosti ...

“Lepo je biti favorit. Toda najprej je potrebno zmagati in potem razmišljati o drugih tekmecih. Nekateri namreč že razmišljajo o tekmi s Hajdukom, a mi nismo še ničesar naredili, da bi lahko sploh razmišljali o tem. Zadovoljen bi bil s tem, da ne dobimo zadetka in da ga damo, torej z zmago z 1:0.”

RM


Najbolj brano