Lepi in drzni imata ponudbi

Da Maribor budno spremlja vse, kar obetavnega raste po nogometni Sloveniji, ni posebna skrivnost. Javno pa je zagotovo malo znano, da že dolgo spremljajo 21-letnega Mateja Palčiča in dve leti mlajšega Domna Črnigoja.

Domen Črnigoj Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Domen Črnigoj Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Bosta prijatelja od malih nog in soigralca iz Škofij naslednja Koprčana, ki ju bomo lahko gledali v vijoličastem dresu? Lepi (Matej Palčič) in drzni (Domen Črnigoj), kot se ju je nekoliko v šali oprijelo ime v filmskem slogu, sta konec prejšnje sezone pogodbo z Luko Koper podaljšala do leta 2017. Črnigoj jeseni ni napredoval, Palčiča, ki je kazal odlično formo, je ustavila poškodba prepone. Mariboru je liga prvakov navrgla še nekaj dodatnih milijonov in logično je, da bo zdaj Štajercem od pretežno obubožane konkurence, ki se je v zadnjih letih kolikor toliko zaščitila pred “sovražnimi prevzemi,” laže dobiti mlade potenciale. Benjamin Verbič, biser mlade celjske ekipe, ne bi imel nič proti Mariboru, tja selijo tudi Nika Omladiča, ki se je v soboto prej kot ne le sprehajal na igrišču na tekmi med Koprom in Olimpijo. In - verjetno ne naključno - se je na seznamu bodočih vijoličastih znašel tudi bočni igralec jesenskega prvaka Domžal Erik Janža. Verjeli bi, da je bilo to tik pred pomembnim dvobojem s Celjem naključno, če o tem ne bi pisal časnik, ki velja za neke vrste medijski PR državnih prvakov. Ne nazadnje je v sezoni, ko je Koper osvojil svoj edini državni naslov, tik pred pomembnim gostovanjem v Ljudskem vrtu napovedal prestop Aleksandra Rajčevića, ki se mu je potem pridružil še Mitja Viler.

Bosta torej Škofjota januarja ali poleti v Mariboru v družbi someščanov? “Ponudb imamo kar nekaj in še prihajajo, ampak o vsem tem bomo govorili pozneje,” je za PN včeraj na konkretno vprašanje dejal predsednik FC Kopra Ante Guberac, ki naj bi nam kaj tudi o prestopnem roku povedal te dni (v četrtek bo gost v rubriki Štafeta).

Po naših podatkih iz raznih virov pa sta Miran Pavlin in Zlatko Zahović naredila korak naprej s konkretno ponudbo za oba koprska igralca, ki Mariborčane očitno zanimata že dalj časa. Njuna morebitna prestopa pa sta pogojevana z marsičem, tudi z drugimi mariborskimi aktivnostmi v prestopnem roku.

RM


Najbolj brano