Ladjarjem je zmanjkalo sape

Tudi drugi letošnji obračun v prvi ligi ni prinesel veselja košarkarjem Portoroža, ki so na gostovanju pri Zlatorogu prikazali solidno predstavo, a ponovno ostali praznih rok. Zlatorog Laško : KK Portorož 77:68 (37:37).

Portoroški košarkarji so zabeležili še drugo ničlo v novem prvenstvu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Portoroški košarkarji so zabeležili še drugo ničlo v novem prvenstvu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LAŠKO > Zlatorog je pred domačimi navijači upravičil vlogo favorita in z boljšo igro v zadnji četrtini ugnal Portorožane, ki se niso predajali do zadnje minute. Gostujoča zasedba je sobotni dvoboj začela zelo obetavno in si sredi prve četrtine priigrala že osem točk naskoka, vendar je že v 16. minuti kljub razpoloženemu Vjeku Petroviću semafor kazal izid 35:25 za domače.

Dvorana Tri lilije, gledalcev 450, sodniki: Majkić (Hrastnik), Kolar (Ljubljana), Germadnik (Celje); četrtine - 17:22, 20:15, 19:16, 21:15. Zlatorog: Jurak 5 (2:1), Barič, Ledl, Lisica, Berishvilli 7 (1:1), Tratnik 18 (6:6), Durnik, Jovanović 14 (2:1), Lapornik 11 (5:3), Marasović, Zagorac 19 (5:4), Vašl 3. Trener: Predrag Milović. Portorož: Barbarič, Močnik 12 (4:3), Borse, Petrović 18 (5:5), Modrić 8 (2:0), Čigoja 15, Buda, Hodžić 5, Besedič 4 (2:2), Ožbolt, Katonar, Markič 6. Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti: Zlat. 21:16, Port. 13:10; os. napake: Zlat. 22, Port. 25; trojke: Zlat. 26:11, Port. 16:3 (Petrović 3, Čigoja 3, Markič 2, Močnik, Hodžić po 1); skoki: Zlat. 32, Port. 34.

Do konca prvega polčasa so se Portorožani ponovno zbrali in v slačilnico odšli z neodločenim rezultatom. “Začeli smo precej bolj odločno kot proti Heliosu. Do izraza so prišle izkušnje Modrića, ki nam je prinesel določeno mirnost v napadalnih akcijah,” je igro svojih izbrancev v prvem polčasu opisal trener Portoroža Konstantin Subotić, ki je tokrat pogrešal večji učinek obolelega ostrostrelca Alena Hodžića in nerazpoloženega centra Nejca Bude. Njuno “odsotnost” sta tokrat uspešno nadoknadila natančna Petrović in Dejan Čigoja, za solidno pretočnost napada je v prvih treh četrtinah uspešno skrbel Jure Močnik. Pred zadnjimi desetimi minutami so imeli domačini le tri točke naskoka, nato pa so prek Bojana Jovanovića, Igorja Tratnika in Mihe Lapornika dosegli 13 zaporednih točk ter praktično odločili zmagovalca. Bojeviti gostje so se minuto in pol pred koncem uspeli približati na 69:63, a so domačini z natančnim zadevanjem prostih metov zadržali prednost v svojih rokah.

“Fantje so se borili do konca in za to jim moram čestitati. V zadnji četrtini nam je preprosto zmanjkalo sape, kar je na nek način posledica vseh zdravstvenih težav, ki nas pestijo. Zdaj moramo vse misli usmeriti na torkov pokalni obračun v Škofji Loki,” je pojasnil Subotić, medtem ko je njegov stanovski kolega na klopi Zlatoroga, Predrag Milović, okrcal svoje košarkarje: “Ne bi rad podcenjeval Portoroža, vendar so moji igralci igrali, kot da so na treningu, pa še na treningih ne igrajo tako. Pripravljali smo se namreč povsem drugače.” Za nekaj dodatne slabe volje v gostujočem taboru je poskrbela tudi sodniška trojka, ki je zaradi prestrogo dosojenih tehničnih napak Alenu Hodžiću in Stipetu Modriću Portorožane olajšala za okroglih dvesto evrov.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano