Krka teče navzgor

Novogoričani bodo na jutrišnje prvenstveno gostovanje v Novo mesto odpotovali z Matijo Škarabotom, ne pa tudi z Marshalom Johnsonom, ki si je zadnji hip premislil.

Sandi Arčon (v modrem dresu) je pred letom dni zatresel 
mrežo v Novem mestu, a je Krka vseeno zmagala.  Foto: Jure Batagelj
Sandi Arčon (v modrem dresu) je pred letom dni zatresel mrežo v Novem mestu, a je Krka vseeno zmagala.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Naslednja postaja nigerijskega zveznega igralca bo Grčija in tamkajšnja druga liga. Pogajanja so bila zaman, predvideni podpis pogodbe z Novogoričani pa je tako padel v vodo. Po drugi strani je spodbudno, da bo trener Miran Srebrnič v Novem mestu lahko računal z vsemi razpoložljivimi močmi.

Prvenstveni gostovanji pri Krki se bosta za novogoriške nogometaše zgodili v enakih časovnih okvirjih kot v preteklih dveh sezonah, torej na začetku in ob koncu jesenskega dela. Krka se je na stadionu Portoval vselej izkazala za trdovratnega tekmeca. Po novomeški vrnitvi na prvoligaško sceno pred dvema letoma so goriška gostovanja praviloma prinašala zanimivo dogajanje na zelenici in ob njej. Predlani je Krka tako odigrala prvo domačo tekmo po napredovanju iz druge lige, Novogoričani pa so po dogovoru s Parmo šele dopolnjevali svoje vrste. V poletni pripeki se je tekma končala brez zmagovalca 1:1. Goste je popeljal v vodstvo Saša Aleksander Živec, Novomeščani pa so izenačili v izdihljajih tekme. Za konec jesenskega dela so Novogoričani minimalno slavili z zgodnjim zadetkom Massima Code, a so za zmago tudi silno trpeli. Junak tekme je bil vratar Alex Cordaz.

Lani poleti, ko se je že rušila zgodba s Parmo, je Krka zmagala z 2:1 in napovedala v vseh pogledih naporno sezono Gorice, za katero je zadel Sandi Arčon. Ob koncu jesenskega dela pretekle sezone so Novogoričani, ki jih je tedaj vodil že tretji trener v jesenskem delu, Iztok Kavčič, na razmočenem igrišču dosegli pomembno zmago 2:0 z goloma Simoneja Napolija in Luke Majcna. Novomeščani so igrali, gostje pa zadevali, tekma pa je imela tudi tretji polčas s pretepom pred slačilnicami. Tarča naletov razjarjenih novomeških nogometašev je bil Nabil Taider, ki naj bi med tekmo provociral temnopoltega NanoWellbecka. Ganski zvezni igralec ima še naprej eno ključnih vlog v novomeški zasedbi. Zanimivo je, da so bili na klopi Krke na štirih omenjenih obračunih štirje različni trenerji, Borivoje Lučić, Adnan Zildžović, Miloš Rus in domačin Andrej Kastrevec, ki se je izkazal za trajnejšo in očitno tudi učinkovito rešitev na klopi. Krka je preteklo sezono sklenila v šampionskem ritmu in v dodatne kvalifikacije potisnila svoje jutrišnje tekmece, zelo spodbudno pa je začela tudi novo prvenstvo. Na dveh štajerskih gostovanjih (Velenje, Celje) je iztržila štiri točke, kaj lahko pa bi s polnim izkupičkom delala družbo Krčanom na vrhu lestvice.

“Tekmec ni doživel veliko sprememb, je uigran, kar kažeta tudi rezultata na začetku sezone. Imamo pa tudi marsikaj pokazati. Če bomo ponovili pristop in predstavo z dobršnega dela tekme proti Rudarju, si lahko obetamo tudi pozitiven rezultat,” je pojasnil Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano