Pokleknili v končnici

Košarkarji Portoroža so v sedmem krogu Lige Telemach gostovali v Novem mestu in po dobri predstavi proti favorizirani Krki vseeno izgubili s 59:70.

Portorožani  so po sedmem dvoboju ostali pri dveh zmagah Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Portorožani so po sedmem dvoboju ostali pri dveh zmagah Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVO MESTO > Časa za slavje po visoki sobotni zmagi proti Mariboru košarkarji Portoroža niso imeli, saj jih je že v torek čakalo gostovanje pri Krki, ki v letošnji sezoni nastopa tudi v rednem delu domačega državnega prvenstva. Aktualni državni prvaki so nastopili brez prvega organizatorja Malcoma Armsteada in veterana Jasmina Hukića, Portorožani pa so že po treh minutah igre ostali brez izkušenega Stipeta Modrića, ki si je z nestrinjanjem zaradi sodniške odločitve prislužil izključitev.

Šokirani gostje so po prvi četrtini zaostajali že dvanajst točk, v nadaljevanju pa so se vendarle zbrali in se s serijo točk Dejana Čigoje minuto pred koncem prvega polčasa približali na 24:21. Domačini so po prihodu iz slačilnice odgovorili s koši Mirka Mulalića, ob nekaj minutah nezbranosti portoroške obrambe pa po dveh trojkah Nebojše Joksimovića pobegnili na +14, a je natančni Sašo Ožbolt svoje moštvo ponovno vrnil v igro za morebitno presenečenje. Na žalost so bili tokrat strelsko zelo nerazpoloženi preostali gostujoči branilci, kljub temu pa so se morali Novomeščani tudi v zadnjih desetih minutah zelo potruditi, da so vodstvo zadržali v svojih rokah.

Dobre štiri minute pred koncem je prednost domačinov ponovno znašala le še štiri točke (52:48), nato pa je stvari v svoje roke vzel ajdovski center Tomaž Bolčina, ki je z 12 točkami in 13 skoki v 21 minutah na parketu zabeležil dvojni dvojček. Z nekaj zaporednimi uspešnimi akcijami pod obročem je preprečil presenečenje. Portorožani so si privoščili bistveno preveč zgrešenih prostih metov, obenem pa so bili slabši v skoku proti fizično močnejšim Dolenjcem, česar niso uspeli nadoknaditi niti z veliko mero borbenosti.

“Prestroga izključitev Modrića nas je nedvomno šokirala, a smo se po nekaj minutah pobrali. V napadu smo bili premalo natančni, saj smo zgrešili kar nekaj odprtih trojk, Krka pa je s svojimi izkušnjami srečanje odločila v svojo korist. Dobro smo se držali do zadnjih minut, na koncu pa morali stisniti roko domačinom,” je solidno predstavo svojega moštva v dolenjski prestolnici pokomentiral Konstantin Subotić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano