Kriminalisti preiskujejo FC Koper

Koprski kriminalisti so včeraj skoraj štiri ure opravljali razgovore na sedežu koprskega nogometnega kluba na Bonifiki. Preverjali so, ali dejansko obstajajo pogodbe in računi za storitve s podjetjem Swiss Sport Agency z Maršalovih otokov, ki bi dokazovali, da terjatev 2,2 milijona evrov, ki jo je FC Koper priglasil v postopku prisilne poravnave, ni fiktivna, piše na spletnem portalu RTVS MMC.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER "V zvezi s predkazenskim postopkom, ki ga vodi kriminalistični sektor PU-ja Koper, so koprski kriminalisti 19. 9. 2016, v prostorih FC Koper zbirali obvestila in zasegli dokumentacijo," je za TV Slovenija povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

Milanu Mandariću je FC Koper pred kratkim dolgoval 400.000 evrov, ker pa so ga, kot pravi, poskušali izigrati, je razdrl dogovor o obročnem odplačevanju, dolg pa se je znova povzpel na milijon evrov, ki si jih poskuša poplačati z rubežem.

FC Koper ima blokiran račun, saj je Banka Koper v petek opravila prvo prenakazilo. Z računa FC-ja Koper je na račun Mandarićevega podjetja prenakazala 4.719,57 evra. To je bilo namreč vse, kar je bilo na računu. Mandarić se je z evropskim plačilnim nalogom "obesil" tudi na klubski račun pri Zadružni Kraški banki v Trstu. Vztrajal bo, pravi, dokler ne izterja vsega dolga, še dodajajo na portalu.

Preberite še:

Sodišče prižgalo zeleno luč za rubež sredstev FC Koper

FC Koper: “Za gonjo stoji nogometni klub Olimpija”

Višje sodišče v Ljubljani razveljavilo poenostavljeno prisilno poravnavo FC Koper

Spletno uredništvo


Najbolj brano