Krhin z Granado trenira na plaži

Rene Krhin, nekoč veliki up Interja, je dokončno zapustil klub iz Milana. Podpisal je za španskega prvoligaša Granado, ki je, tako kot Udinese in angleški Watford, v lasti Furlana Giampaola Pozza.

Rene Krhin se z novimi soigralci pri Granadi pripravlja kar na 
španskih plažah.
Rene Krhin se z novimi soigralci pri Granadi pripravlja kar na španskih plažah. 

GRANADA > Po dolgih pogajanjih je občasni reprezentant Rene Krhin vendarle našel novega delodajalca. Spomladi je kot posojeni član Interja igral v Cordobi, sedaj bo nastopal za sosednjo Granado, ki se je uspela obdržati med špansko elito. Andaluzijci so ga za približno milijon evrov v celoti odkupili od Milančanov. Krhin se tako vrača v Španijo, čeprav je imel na mizi tudi konkretno in v nekaterih delih celo boljšo ponudbo Olimpiakosa, udeleženca lige prvakov.

Izjemno aktivni Redsi

Liverpool je mladega, 21-letnega temnopoltega napadalca Raheema Sterlinga Manchester Cityju prodal za 62,5 milijona evrov. Na drugi strani se je okrepil s Belgijcem Christianom Bentekejem, ki je iz Aston Ville (tam je dosegel kar 49 golov) prišel za 46,5 milijona ter z Robertom Firminom, za katerega so nemškemu prvoligašu Hoffenheimu plačali kar 41 milijonov evrov. Pri Redsih pa to še ni zadnja sprememba v ekipi. Tik pred odhodom je namreč kontroverzni Italijan Mario Balotelli, za katerega se dlje časa ni vedelo, kje sploh je, z ekipo pa ni odšel na predsezonske priprave. Oba milanska kluba, za katera je nastopal, nočeta niti slišati o njegovi vrnitvi, roko pomoči pa mu je ponudil italijanski tretjeligaš Lupa Castelli Romani. Slednjemu se je Balotelli že zahvalil za vsaj nekoliko cinično povabilo. Pri Liverpoolu si želijo še ene odmevne okrepitve. Ozirajo se za Marcom Reusom, napadalcem dortmundske Borussie, za katerega pa imajo zelo močnega tekmeca v Arsenalu. Londončani so pripravljeni seči globoko v žep in Porurcem ponuditi kar 67,5 milijona evrov odškodnine. Poleg Reusa si ogledujejo še tri izjemne napadalce: Karima Benzemaja iz Reala, Edinsona Cavanija iz PSG ter Napolijevega Gonzala Higuaina. Arsenalov menedžer Arsene Wenger je odločen, da bo pripeljal vsaj enega od naštetih.

Vse bolj verjetno je, da bo Angel Di Maria podpisal za PSG. Pri Manchester Unitedu so ceno postavili pri 65 milijonih evrov, prihod Argentinca v Pariz pa bi izpolnil pogoj za prodajo Zlatana Ibrahimovića. Klubi iz ameriške lige ga vztrajno vabijo, toda Ibra si želi vsaj še eno sezono odigrati v resnem prvenstvu. Tako je vse bliže vrnitvi v Milan, čeprav mu je naklonjenost namenil tudi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal, ki je ostal praktično brez napadalcev. Še vedno računa na prihod branilca Reala Sergia Ramosa, ki naj bi mu po zadnjih informacijah predsednik Florentino Perez dovolil odhod iz kluba.

Juve čaka Draxlerja

Juventus (v soboto je na pripravljalni tekmi klonil proti Borussii z 0:2) je razprodal pol lanske, izjemno uspešne ekipe. Dokončno je odšel tudi Arturo Vidal, toda ne v Real Madrid, kamor so ga mesec dni dobesedno porivali čilski mediji. Pri stari dami se po njegovem spornem obnašanju niso niti kaj dosti trudili, da bi ga zadržali. Čilenec se seli k Bayernu, kjer so dogovor potrdili. V kratkem bo novi član črno-belih postal 21-letni Julian Draxler. Zvezni igralec Schalkeja je s Torinčani že sklenil dogovor o 3,7 milijona evrov visoki letni plači, kluba pa se o odškodnini še nista poenotila. Schalke zahteva 35 milijonov, Juventus jih za zdaj ponuja 25.

Napoli je končno prišel do želenega nogometaša. Že v preteklosti je uspešno posloval z Udinesejem, kjer so to pot odhod dovolili enemu najboljših v furlanskem moštvu, Brazilcu Allanu. Odškodnina znaša enajst milijonov evrov, Videmčani pa so zanj pred tremi sezonami plačali tri milijone. Še en dober posel Udineseja, ni kaj. Novi član serie A Carpi si je v napadu zamislil kar nekdanjega reprezentanta Italije Alberta Gilardina, ki pa ga medse vabi tudi grški velikan Olimpiakos. Brazilski branilec Felipe Melo, ki pred leti v dresih Juventusa in Fiorentine ni pustil bleščečega vtisa, je blizu vrnitve v Italijo. Že dlje časa nastopa za Galatasaray, sedaj pa naj bi se za sodelovanje že dogovoril z Interjem. V Milanu bo zaslužil približno tri milijone evrov na leto.

PETER MARAŽ


Najbolj brano