Kranjčani ugnali Kanalce

Odbojkarji kranjskega Triglava so v tekmi 12. kroga 1. DOL za moške doma premagali Salonit Anhovo s 3:1 (18, 18, -25, 19).

Kanalci se bodo, kot kaže,  morali sprijazniti z igranjem v 
zeleni skupini. Foto: Leo Caharija
Kanalci se bodo, kot kaže, morali sprijazniti z igranjem v zeleni skupini. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Odbojkarji kranjskega Triglava so bili pred današnjo tekmo s Salonitom z dvema zaporednima zmagama na tretjem mestu prvenstvene lestvice ter si skorajda že zagotovili igranje v modri skupni, od katerega pa so bili Primorci oddaljeni že šest točk. Z osmo zmago v sezoni so Kranjčani samo potrdili visoko uvrstitev, medtem ko se bodo morali Kanalci, ki so naredili kar 36 neizsiljenih napak, po rednem delu državnega prvenstva, kot kaže, sprijazniti z igranjem v zeleni skupini.

Športna dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Kramar (Kamnik).
Triglav Kranj: Toman, Lužovec 7, Tučen 11, Bregant 15, Planinc, Beravs, Bežek 1, Pernuš, Mali, Jenko, M. Kök 18, A. Kök 4, Rezar 8.
Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarič, Jereb 1, Karnel 1, Mutapčija, Pirih, Mijatović 11, Čabarkapa 17, Kovačič, Gadnik 14, Tomić 8, Jerončič 1.

Prvi niz se je začel po željah gostov, ki so povedli s 3:0, z asom Daneta Mijatovića pa s 6:2. Že pred odhodom na prvi tehnični odmor so Kranjčani z asom Žige Lužovca izid na sedmi točki izenačili, vendar je Luka Jerončič z uspešnim napadom Kanalcem zagotovil točko prednosti. To je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo v uvodnem nizu, kajti do drugega tehničnega odmora so si Kranjčani priigrali vodstvo s 16:10. Zadnjo točko za mirno nadaljevanje niza je prispeval Janko Bregant, ki je bil uspešen tudi za vodstvo z 19:11, s tem pa je bil niz dokončno odločen.

Kranjčani so bili boljši tudi v začetku drugega niza, v katerem so gostje naredili veliko število lastnih napak in tudi temu gre pripisati njihov zaostanek šestih točk (3:9). Do drugega tehničnega odmora so Kanalci svoj zaostanek prepolovili (12:15), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Spet ga je končal Bregant, ki je zadnjo točko dosegel tudi v prvem nizu.

V tretjem nizu so več lastnih napak naredili domači odbojkarji, ki so na prvi tehnični odmor odšli z zaostankom treh točk. V kanalski ekipi se je razigral Dejan Čabarkapa, s prvim blokom na tekmi pa je Salonit povedel z 11:5. Podobno kot v prvem nizu so Kranjčani do drugega tehničnega odmora svoj zaostanek znižali, z dvema zaporednima blokoma Uroša Tučna so izid na štirinajsti točki izenačili, z njegovim asom pa nanj odšli s točko prednosti. Po novi napaki gostov, tokrat Čabarkape, je bilo 20:17 za domačo ekipo. Toda končnica je pripadla kanalski ekipi, ki je do zmage v tretjem nizu prišla po dveh zaporednih napakah Kranjčanov.

Ko so v četrtem nizu varovanci Saša Ropa po točki Roka Rezarja na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, so nekateri že pomislili, da so domačini le strli odpor gostov. Vendar se Kanalci še niso predali, po uspešnem napadu Čabarkape so se domačinom pred vstopom v končnico približali na dve točki (19:21), nato pa so bile zanje spet usodne napake v napadu, z blokom, šestnajstim na tekmi, gosti so bili v tem elementu igre uspešni le štirikrat, pa je Kranjčanom nove tri točke zagotovil Bregant.

STA


Najbolj brano