Kozlički so neznanka

Če se želijo koprski nogometaši resno vmešati v boj za četrto mesto, bodo morali zbirati točke tudi na gostovanjih. Prvo spomladansko priložnost imajo danes v Domžalah. Tekma se bo začela ob 17. uri.

Koprski strateg Igor Pamić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski strateg Igor Pamić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Današnja tekmeca sta v uvodnem spomladanskem krogu iztržila remi z 1:1. S točko so bili lahko bistveno bolj zadovoljni Koprčani, ki so bili na domači Bonifiki večji del dvoboja proti Celju v podrejenem položaju. Na drugi strani so Domžalčani v Velenju kot po tekočem traku zapravljali priložnosti in bili za svojo neučinkovitost kaznovani globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa.

Koprski strateg Igor Pamić je po nedeljski tekmi odkrito priznal, da njegova ekipa ni bila na pričakovani ravni, omenil je tudi nekaj razlogov za to. Eden od njih je nepripravljenost nekaterih predvidenih stebrov moštva, ki so zimske mesece preživeli na preizkušnjah pri bolj ali manj eksotičnih klubih v Aziji, medtem ko je večina novincev na bolniški. Posledično bo tudi današnja prva enajsterica bržkone zelo podobna tisti s tekme proti Celjanom, saj Pamić nima širokega manevrskega prostora. Prepoved nastopa zaradi prejetih kartonov ima le Edvin Kokorović.

Ob spomladanski premieri je v oči bodla nepovezanost med linijami ter pomanjkanje sinhronizacije v ofenzivnem delu moštva. Tako so se kozlički mučili s samostojnimi akcijami, ki so bile vnaprej obsojene na neuspeh. S takšnim načinom igre Pamićeva zasedba v Domžalah nima kaj iskati, saj ni verjeti, da bodo ravbarji v zaključkih akcij podobno “milostni”, kot so bili na Bonifiki grofje. Ekipa Simona Rožmana je v končnici jesenskega dela prvenstva navduševala z ofenzivnim pristopom, njeno napadalno taktiko gre pričakovati tudi danes.

“Upam, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami. Proti Rudarju smo prikazali dobro predstavo, a nam je šepala realizacija. Za nameček nam je ob koncu popustila zbranost, tako da smo prejeli zadetek v zadnji minuti. Verjamem, da bomo proti Koprčanom bolj učinkoviti,” je pričakovanja pred dvobojem predstavil Miha Blažič, ki se je v predmestje Ljubljane pred dobrim letom in pol preselil prav iz Kopra. Aktualna igralska zasedba Kopra je tudi zanj precejšnja neznanka: “Ne morem reči, da Koper dobro poznam, saj se je v zadnjem obdobju zamenjalo kar nekaj igralcev. Gre za moštvo z zelo dobrimi posamezniki in nekaterimi velikimi imeni, tako da gre za neugodnega tekmeca.”

Podobno meni tudi bivši član Gorice Matija Širok, ki bo koprski obrambi pretil prek desnega boka: “Koper je po vsakem prestopnem roku v določeni meri neznanka. Na nasprotnika se posebej ne oziramo, saj je najbolj pomembno, da bomo na igrišču prikazali to, kar od nas zahteva strokovno vodstvo.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano