Kotalkarski podmladek se krepi

Kluba za umetnostno kotalkanje KK Renče in KK Perla Solkan sta se od starega leta poslovila z zaključnima revijama. Predstavilo se je več kot sto otrok.

Takole so se od uspešnega leta 2014 poslovile kotalkarice Perle. Foto: Igor Mušič
Takole so se od uspešnega leta 2014 poslovile kotalkarice Perle. Foto: Igor Mušič

RENČE, NOVA GORICA > Za renški klub, ki je z naskokom najboljši in najštevilnejši v Sloveniji, so veličastne zaključne revije že stalnica. Na tokratno z naslovom Mali princ so v nabito polno kotalkarsko dvorano v Renčah trenerji Sara Pregelj, aktualna svetovna podprvakinja Lucija Mlinarič,Marko Pelicon in Maja Turel popeljali kar 65 kotalkaric in kotalkarjev.

Najboljši primorski dosežki v slovenskem pokalu 2014 za otroške kategorije, dekleta, začetnice: 1 Mija Erzetič ; cicibanke: 1. Hana Berginc; ml. deklice 3. Karin Uršič ; m. deklice D: 1. Nika Uršič (vse Renče), 2. Rene Maraž; ml. deklice E: 2. Gaja Jejčič (obe Perla); st. deklice: 1. Urška Furlani; fantje, začetniki: 2. Teo Polanc Cipot ; cicibani: 1. Gal Breški Čoklc; ml. dečki: 1. Rok Fajt (vsi Renče).

Kotalkarski klub Perla iz Solkana, ki še nima svoje dvorane, je tokratno glasbeno kotalkarsko pravljico Čarli in tovarna čokolade s 46 nastopajočimi postavil v zgornjo (gimnazijsko) telovadnico novogoriške mestne športne dvorane.

Za oba kluba velja, da jima zaključna revija predstavlja predvsem priložnost, da predstavita celotno delo, predvsem pa tisto z najmlajšimi. Tu se je največji premik v zadnjih treh letih zgodil pri Perli. Precej številnejši in postopno tudi tekmovalno uspešnejši podmladek je posledica izboljšanih razmer za vadbo. Klub je pod vodstvom Romana Anzeljca in z veliko podporo in delom staršev ter solkanske krajevne skupnosti postopno uredil klubsko kotalkališče pri nekdanji solkanski stražnici do takšne stopnje, ki omogoča skoraj celoletno vadbo brez gostovanj v dvoranah. Kotalkališče je pred tremi leti namreč dobilo streho in zaščito pred vetrom s severne strani.

Medtem so trenersko delo prevzele nekdanje tekmovalke, rezultatski sadovi pa se v mlajših kategorijah slovenskega pokala že kažejo.

Tako se utegne čez nekaj let zgoditi, da bodo po uspehih KK Renče in KUK Nova Gorica (slednji še nima pokritega kotalkališča) do odličij na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije prišle tudi Solkanke.

IM


Najbolj brano