Košarkarska statistika Korena

Peti krog drugoligaškega rokometnega prvenstva je prinesel primorski derbi vrha v Ajdovščini, kjer so domačini nadigrali Jadran 2009 Hrpelje Kozina. Ajdovec Matic Koren je dosegel kar 14 golov. Ajdovščina : Jadran 2009 HK 35:27 (17:12).

Ajdovec Gregor Kuret je trikrat zadel hrpeljsko mrežo .  Foto: Primoz Brecelj
Ajdovec Gregor Kuret je trikrat zadel hrpeljsko mrežo .  Foto: Primoz Brecelj

AJDOVŠČINA >Rokometaši Ajdovščine, ki so bili pred sezono po skromni lanski rezultatski beri in hudih finančnih težavah zelo previdni, so za zdaj uspešnica drugoligaške sezone. V minuli sezoni je Jadran Ajdovce obakrat visoko premagal, tokrat pa so jim fantje iz mesta burje, ki so jih letos okrepili nekateri rokometaši Mitola (sežanski klub je razpustil člansko moštvo), krepko vrnili. Neustavljiv je bil Matic Koren, ki je večkrat zadel mrežo (14 golov) kot marsikateri posameznik na košarkarski tekmi pošlje žogo skozi obroč.

Dvorana ŠC Police, gledalcev 250, sodnika Matjaž in Marko Pirc (oba Sežana). Ajdovščina: Krt, M. Koren 14, Velikonja 5, Bajc 7, Bratina, Kuret 3, Svetik 3, Pregelj 1, Krmac 2. Trener: Dean Kovšca. Jadran 2009 Hrpelje Kozina: Žnebelj, Mezgec 1, J. Poles 6, P. Poles 3, Višnjevec, Hvatin 8, Kašca 1, Mahmić 1, Starčič 2, Cunjac 2, Kljun 3. Trener: Konrad Božeglav. Sedemmetrovke - Ajdovščina 7:6, Jadran 7: 4; izključitve - Ajdovščina in Jadran po 10 minut.

Kljub končni visoki razliki je bil večji del derbija pred bučnim občinstvom zanimiv, borben, vžgalo pa se je tudi nekaj iskric. Že pred odmorom je moral pri domačih pod tuš Jan Svetik, v 43. minuti pa je moral na predčasno hlajenje pri gostih Andrej Kljun. Po trdem in izenačenem začetku je po izidu 8:8 začela prednost Ajdovcev, ki so bili hitrejši in raznovrstnejši, naraščati.

Hrpeljce so bržkone pokopal številne izgubljene žoge na začetku drugega polčasa, ko so Ajdovci s protinapadi prišli do prednosti 20:12, s katero so lahko nadzorovali potek dogajanja. Gostje so z zaostreno obrambo in veliko požrtvovalnosti v 43. minuti zaostanek sicer znižali na 25:22, po tem pa ob pomanjkanju natančnosti v napadu zgolj na silo ni šlo več.

Igralci so presenetili domačega trenerja Deana Kovšco:“Na težki tekmi smo presenetili sami sebe. Z maksimalno borbenostjo in ugodnim razultatom je raslo samozaupanje. Upam, da bomo še tako zmagovali in da bo to dvignilo tudi klub v celoti. Igralci kljub težavam s prevozi z veseljem hodijo na trening in rezultati so vidni. “

Trener gostov Konrad Božeglav je imel težave že pred tekmo:“V četrtek si je ramo izpahnil naš prvi krožni napadalec Tomaž Ponikvar. Brez njega smo precej slabši, ob tem pa je bila še dnevna forma Ajdovcev boljša. Ko smo prišli na tri gole zaostanka, smo imeli priložnost za preobrat, a je bila realizacija napada preslaba. Treba si bo vzeti čas za zorenje mladih igralcev iz tekme v tekmo - za zdaj brez razmišljanja o napredovanju v višjo ligo.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano