Košanska klapa prekinila koprski niz

Dva kroga pred koncem rednega dela tekmovanja v balinarski superligi je bitka za tretje in četrto mesto, ki še vodita na zaključni turnir, izjemno izenačena. Z novima zmagama v igri ostajata tudi Skala in Košana.

Košanci po zmagi nad koprsko ekipo ostajajo v igri tudi še za četrto mesto. Foto: Simon Maljevac
Košanci po zmagi nad koprsko ekipo ostajajo v igri tudi še za četrto mesto. Foto: Simon Maljevac

PIVKA > Najbolj napet dvoboj 12. kroga je bil odigran v balinarski dvorani v Pivki, kjer je Košana gostila Luko Koper. Gostje so v zadnjih treh krogih zabeležili popoln izkupiček in tudi pred zaključnimi igrami sobotnega dvoboja je vse kazalo, da bodo slavili še četrtič zapored.

Po zmagah Gregorja Moličnika in Tonija Trobca v natančnem zbijanju so povedli že z 11:5. Nekaj upanja domačinom pa sta s tesno zmago v štafetnem zbijanju vrnila Andrej Kastelic in Aljoša Morelj. Končnica dvoboja pa je ponudila popoln preobrat, saj so Košanci slavili v igri posameznikov, dvojic in trojki, izjemno pomembno točko za minimalno zmago pa sta jim v igri dvojic v krog prinesla Danijel Milavec in Aleš Zega. Slednji je bil s končnim razpletom zanimivega dvoboja razumljivo zadovoljen: “Kljub temu, da smo v tehničnih disciplinah zaigrali slabše in osvojili manj točk, kot smo pričakovali, se nismo pustili zmesti. V zadnjem delu tekme smo odigrali odlično in prikazali veliko željo po zmagi. Dokazali smo, da smo prava klapa.”

Precej znoja so za novi dve točki prelili Sežanci, ki v uvodnem delu dvoboja nikakor niso uspeli streti odpora Ljubljančanov. Z zmago Simona Požarja v hitrostnem zbijanju je Skala prišla do lepe prednosti z 8:2, a so se nepopustljivi krimovci vrnili v igro in se pred odločilnim delom dvoboja približali na 10:8. V zadnjih klasičnih igrah so domačini vendarle izkoristili prednost domačih igrišč in s suvereno predstavo celotnega moštva prišli do pomembne zmage, s katero so ostali v igri za želeno četrto mesto.

Med primorskimi ekipami so zanesljivi udeleženci končnice Kobjeglavci, ki so že med tednom slavili na gostovanju pri Anteni, medtem ko čaka preostala moštva izjemno dramatična bitka za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice.

12. krog - Antena Portorož : Hrast 10:16, Košana : Luka Koper 14:12, Skala : Krim 18:8, Planina Ribnikar AS : Lokateks Trata 8:18.

Vrstni red: Lokateks Trata 22, Hrast 17, Luka Koper 12, Krim 12, Skala 10, Antena 9, Košana 9, Planina Ribnikar AS 5. SM


Najbolj brano