Kosajo se s stokrat večjimi

Kotalkarski klub Renče je s sprejemom za najuspešnejše z zadnjih tekmovanj sklenil odlično sezono, v kateri je v mlajših kategorijah blestel tudi na tujem.

Najboljši mladi tekmovalci KK Renče v družbi (z leve) 
fotografa Boga Rusjana, predsednice kluba Nele Pregelj in 
župana občine Renče-Vogrsko Aleša Bucika.  Foto: Igor Mušič
Najboljši mladi tekmovalci KK Renče v družbi (z leve) fotografa Boga Rusjana, predsednice kluba Nele Pregelj in župana občine Renče-Vogrsko Aleša Bucika.  Foto: Igor Mušič

RENČE > Tekmovalne obveznosti so nekaterim umetnostnim kotalkarjem in kotalkaricam KK Renče odnesle tudi del jesenskih počitnic. Toda odrekanje se je očitno izplačalo, saj so se z zadnjega tekmovalnega dejanja sezone, pokala Evrope (neuradno EP za mlajše kategorije) v italijanskem kraju Calderara di Reno, vrnili z novimi posamični odličji in ekipnim tretjim mestom. Med mlajšimi dečki je posamični bron osvojil Teo Polanc Cipot, enako odličje pa si je Teo priboril še v športnem paru z Mijo Erzetič.

Na zaključnem sprejemu, ki so ga v Renčah ob koncu jesenskih počitnic pripravili tudi za najboljše na nedavnih tekmovanjih Interland v Zürichu in na mladinskem svetovnem prvenstvu v Novari, je predsednica kluba Nela Pregelj poudarila: “Pod tako dobrim strokovnim delom, kot ga imamo pri nas, se je vredno truditi tudi s triurnimi treningi vsak dan. V klubu z le 64 tekmovalkami in tekmovalci smo bili z našimi najboljšimi na pokalu Evrope konkurenčni reprezentancam, kot je Portugalska, ki ima za sabo bazo več kot 6000 registriranih umetnostnih kotalkarjev in kotalkaric.”

Ostali najboljši zadnji rezultati KK Renče, pokal Evrope, otroški pari: 4. Aleks Vižin-Hana Berginc; ml. deklice: 7. Hana Berginc, 9. Mija Erzetič; kadetinje 8. Ivana Štrukelj; ml. mladinke: 6. Lana Pregelj; pokal Interland 2016, ml. deklice: 4. Hana Berginc; 5. Mija Erzetič; st. deklice: 5. Lia Dobrila; ml. mladinke: 8. Tamara Kerševan; mladinsko SP, kratki program: 11. Ana Turel; prosti program: 14. Ana Turel.

Ekipa iz Renč, ki že vrsto let tvori glavnino državne reprezentance, je vrhunske uvrstitve pod vodstvom trenerjev Sare Pregelj, Marka Pelicona in Lucije Mlinarič dosegla tudi na nedavnem pokalu Interland v Švici. Tam je Slovenija ekipno dosegla drugo mesto med devetimi reprezentancami.

Teo Polanc Cipot je posamično zmagal, z Mijo Erzetič pa je osvojil drugo mesto v parih. Par Aleks Vižin-Hana Berginc je v otroški konkurenci celo stopil na prvo stopničko. Med kadetinjami je zlato osvojila Urška Furlani, med mlajšimi mladinkami pa je bila enako uspešna Zoja Muhič pred sestro Lano Muhič.

Župan Aleš Bucik je poudaril, da so letošnji kotalkarski uspehi lepo darilo občini bo njeni deseti obletnici in potrditev, da občinska vlaganja v šport dajejo prave sadove. Na sprejemu ob koncu sezone je renški klub ob 80. rojstnem dnevu nagradil tudi svojega zvestega fotografa in kronista Boga Rusjana. Dejavnosti KK Renče za letos še zdaleč ni konec, saj so vsi člani vpeti v pripravo tradicionalne božično-novoletne revije. Tokratna naj bi bila tehnično najzahtevnejša doslej.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano