Korak do polfinala

Luka Koper in Gorica, edina primorska udeleženca četrtfinala nogometnega pokala, sta si v gosteh pred povratnima domačima tekmama zagotovila prednost.

Ivan Brečević (v belem dresu) je poskrbel za koprski zadetek v Kranju Foto: Boštjan Bensa
Ivan Brečević (v belem dresu) je poskrbel za koprski zadetek v Kranju Foto: Boštjan Bensa

Triglav : Luka Koper 0:1 (0:0)

KRANJ > Stadion v ŠC, gledalcev 100, sodnik Balažič (Šmarje-Sap) 6. Strelec - 0:1 Brečević (73).

Triglav: Pelko 6, Šturm 6,5, Zolić 6, Klemenčič 5,5, Jelar 6,5, Đurković 6,5 (od 67. Šujica 5,5), Brajič 5,5 (od 85. Kongyuy 5,5), M. Poplatnik 6, Pokorn 5,5, Stojnić 5,5, Bubanja 6 (od 67. A. Poplatnik 5,5). Trener: Siniša Brkić.

Luka Koper: Nenezić 7, Perger 6, Hadžić 6, Mavrič Rožič 6,5, Đukić 6, Čovilo 6,5, Guberac 6,5, Žibert 6 (od 69. Brečević 7), Tom 6,5, Majcen 6 (od 75. Popović 6), Palčič 6,5 (od 56. Pučko 6,5). Trener: Rodolfo Vanoli.

V tretji tekmi je Celje doma premagalo drugoligaša Dravinjo z 2:0. Branilci naslova, igralci Maribora, bodo zaradi evropskih obveznosti tekmo drugega kroga proti Zavrču igrali šele prihodnjo sredo, ko bodo na sporedu tudi povratni obračuni današnjih tekem. Mariborčani se bodo v primeru napredovanja v četrtfinalu merili z Olimpijo.

Uvodne minute v zelo hladnem vremenu so potekale v raztrgani igri. Kranjčani so imeli v prvem delu prvega polčasa dve polpriložnosti, sicer pa sta obe moštvi več pozornosti namenili igri v obrambi. V 35. minuti se je po lepi akciji domače zvezne vrste pred razpoloženim Igorjem Nenezićem znašel Enis Đurković, vendar je koprski vratar ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Rahla prevlada domačih se je nadaljevala tudi v prvih minutah drugega dela. V 52. minuti je Nenezić ubranil strel Đurkovića z roba kazenskega prostora, pet minut pozneje pa je Anže Jelar stresel okvir koprskih vrat. Gostje so se osredotočili na obrambne naloge, strel Toma s 25 metrov pa je domači vratar Žan Pelko odbil v kot. Trener Rodolfo Vanoli je nato okrepil napadalno vrsto z Matejem Pučkom in Ivanom Brečevićem.Slednji je po vstopu v igro pobegnil domači obrambi in povedel Koprčane v vodstvo, ob prostestih domačih igralcev zaradi nedosojenega prekrška nad enim od zveznih igralcev. Gosti so si zatem prek Ivice Guberca in Pučka priigrali dve priložnosti. Koprski trener Vanoli je po tekmi povedal: “To je pomembna zmaga za naše moštvo. Veseli me, da smo uspeli doseči zadetek. Gre šele za prvo tekmo, tako da ni še nič odločenega.”SM

Aluminij : Gorica 1:2 (0:2)

KIDRIČEVO> Športni park, gledalcev 300, sodnik Drečnik (Hrastnik) 6. Strelci - 0:1 Žigon (2), 0:2 Vetrih (44), 1:2 Režonja (53).

Aluminij: Murko 6,5, Topolovec 5,5, Spahić 5 (od 54. Rešer 5,5), Jeleč, Kašnik, Kurež 5,5, Pašić 5 (od 62. Žagar 5,5), Bingo 5,5, Brezovački 5,5 Pečovnik 5 (od 46. Režonja 6,5). Trener: Bojan Flis.

Gorica: Simčič 6,5, Širok 7 Gregorič 7, A. Jogan 7, M'bida 6,5 (od 89. Celcer-), Kadrija 7, M. Mevlja 7, Vetrih 7,5, Praprotnik 7 (od 66. Pavić 6,5), Žigon 7,5, K. Jogan 6,5 (od 79. Bremec-). Trener: Miran Srebrnič.

Nogometaši Gorice so drugič v nekaj dneh ugnali Aluminij. Za goste se tekma ne bi mogla začeti bolje, z zgodnjim vodstvom za katerega je ob pomoči domače obrambe poskrbel Dejan Žigon, ki je tako prekinil več kot enomesečno strelsko sušo. Zadetek je prišel kot naročen: Novogoričani so lahko razvili svojo igro, gostitelji pa so bili bolj ali manj nemočni. Žigon, Nejc Praprotnik in Kris Jogan, ki je zatresel tudi okvir vrat, so kar tekmovali v tem, kdo bo zamudil lepšo priložnost. Za učinkovit zaključek prvega polčasa je tik pred odmorom vendarle poskrbel Amedej Vetrih, ki je Novogoričanom priigral že otipljivo prednost.

V nadaljevanju je Novogoriška agresivnost popustila, gostitelji pa kljub pobudi iz igre niso bili pretirano nevarni. Gol upanja za domačine je prišel po prekinitvi, zanj pa je poskrbel rezervist Gregor Režonja. Novogoričani sicer niso ponovili predstave iz prvega polčasa, a priložnosti iz protinapadov vseeno ni manjkalo. Najlepši sta se ponudili svežim močem Sandiju Bremcu in Alenu Paviću, gostje pa so zaman zahtevali tudi enajstmetrovko. “Upam, da se bomo uspeli osvežiti za dvoboj v Kopru. Sicer pa je rezultat ugoden, a pred nami je še povratna tekma, zato pozornost ne bo odveč,” je pojasnil novogoriški trener Miran Srebrnič. ASO


Najbolj brano