Koprski rokometaši zdesetkani na derbi

Koprske rokometaše drevi ob 19. uri čaka najbrž najtežja tekma sezone. Na domačem parketu bodo gostili ekipo Dobove, ki jih je prejšnji teden za točko prehitela na vrhu lestvice 1. B DRL.

Koprski rokometaši bodo na drevišnjem derbiju nastopili zdesetkani. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski rokometaši bodo na drevišnjem derbiju nastopili zdesetkani. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Koprčani so minuli konec tedna po dolgem času zapustili vrh prvenstvene razpredelnice. Njihove težave s poškodbami ključnih igralcev je najprej z zmago izkoristila Drava, potem pa z remijem delno tudi Brežice. Obe ekipi so sicer Koprčani jeseni premagali z visoko razliko, kot so v gosteh zanesljivo (34:27) premagali tudi drevišnjega nasprotnika Dobovo.

Toda razmerja moči so se spremenila. V koprskem taboru je Bratkovič zaradi zlomljenega gležnja že končal sezono, Grzentić ima še naprej težave s hrbtenico, Rapotec se bori s poškodbo stegenske mišice, nazadnje pa si je še Moljk zvil gleženj. Koprska zdravniška služba se trudi ozdraviti vsaj koga od te trojice, saj tokrat v ekipi ne bo niti v Brežicah izključenega Sokoliča, Matijašević pa je bil zaradi kontrole po operaciji srca odstoten teden dni in je njegov nastop tudi vprašljiv. Pa tudi Vlah se je po mesecu dni brez treningov vrnil na igrišče šele proti Brežicam, tako da še vedno ni stoodstotno pripravljen na vse napore.

“Zaradi številnih odsotnosti nimamo več dodane vrednosti, zato je vse teže. Od preostalih igralcev vlečemo po 120 odstotkov njihovih zmožnosti in prepričan sem, da bodo tudi proti Dobovi vsi dali vse od sebe. Rokometaši Dobove so v povprečju pet let starejši, zato so bolj izkušeni in tudi bolj robustni od naših fantov. Že lani so bili v drugoligaškem tekmovanju favoriti, a se jim je napredovanje izmuznilo. Toda jaz imam rad take tekme, tako da se bomo čim bolje pripravili in poskusili presenetiti,” je napovedal koprski trener Zoran Jovičić.

SANDI JERMAN


Najbolj brano