Koprski rokometaši po zmagi nad Dobovo spet na vrhu

Koprčani so pozabili na vse zdravstvene težave, stisnili zobe in pred tisoč gledalci dobili napet derbi ekip z vrha lestvice. Koper : Dobova 29:26 (15:15).

Rumeni so si zmago v derbiju dobesedno prigarali. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Rumeni so si zmago v derbiju dobesedno prigarali. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Prvi polčas obračuna je zaznamovala predvsem neverjetna izključitev prvega koprskega vratarja Tineta Ponikvarja. Slednji je namreč že po desetih minutah prejel neposredni rdeči karton, čeprav sploh ni napravil prekrška, ampak je bil v lovu za žogo hitrejši od nasprotnika.

Arena Bonifika, gledalcev 1000, sodnika Murko in Kavala. Koper 2013: Podpečan (16 obramb), Ponikvar (3), Murathodžić, Sankovič, Grzentič 4, Dobrila, Vlah 5, Krečič 5, M. Matijaševič, Gašperšič 4, Moljk, Gorela 4, Zugan, Rapotec 7, Frank, Ravlija. Trener: Zoran Jovičić. Izključitve - Koper 6 minut, Dobova 10 minut; Sedemmetrovke - Koper 3 (3), Črnomelj 5 (5).

Privid sodnika Uroša Murka je močno dvignil pulz Koprčanov, ki dotlej niso bili najbolj prepričljivi. A že čez nekaj minut so domačini ponovno nekoliko popustili, kar so odločni gostje takoj kaznovali in v 18. minuti ušli na tri zadetke prednosti. V končnici prvega polčasa pa so se koprski rokometaši le zbrali in že do odhoda na odmor izenačili.

Tudi v drugem polčasu so po nekaj minutah gostje prešli v prednost, jo počasi višali in obrazi številnih domačih navijačev v Bonifiki so postajali zaskrbljeni. Koprčanom v obrambi ni uspevalo prav veliko, za nameček so v napadu izgubili kakšno žogo preveč in v 43. minuti je Dobova ponovno povedla s tremi goli prednosti.

Toda sledila je vrhunska reakcija koprskih rokometašev, ki so v slabih petih minutah zaostanek spremenili v vodstvo s 24:23.

Rumeno-modrim se je pred koncem še enkrat zaustavilo v napadu, a se je prav tedaj razigral vratar Dušan Podpečan in v predzadnji minuti je bil odpor Dobove dokončno strt.

SANDI JERMAN


Najbolj brano