Koprski nogometaši pripravljeni na dvoboj z Neftčijem

Ob 17. uri po srednjeevropskem času (ob 22. uri po azerbajdžanskem času) se bo na stadionu Bakcell Arena začela druga letošnja evropska preizkušnja za nogometaše Luke Koper.

Baku Foto: Rok Maver
Baku Foto: Rok Maver

BAKU > Azerbajdžanska prestolnica z velikimi koraki spreminja podobo in postaja - vsaj glede izvirnosti novih zgradb - neke vrste zakavkaški Dubaj. Stare hiše iz sovjetskega obdobja puščajo prostor stolpnicam. Gospodarski razcvet prestolnice je prinesel tudi višje vložke v nogomet. Neftči Koprčane pričakuje z velikimi ambicijami, domači mediji pa tudi s podcenjevanjem, saj je na tiskovni konferenci eden od domačih novinarjev kapetana Ivico Guberca vprašal, če bi bili zadovoljni, če se bodo domov vrnili z “le tremi ali štirimi goli v mreži.”

Koprska ekipa bo svoje seveda povedala na terenu. Igralci domačega prvaka Karabaha so ob vrnitvi s tekme na Malti z nami potovali od Carigrada do Bakuja in nam povedali, da je Neftči premagljiva ekipa. Vratar Ibrahim Šehić je bil v mladi vrsti BiH tudi soigralec Gorana Galešića in ga je tudi obiskal v hotelu, kjer stanuje koprska ekipa, nekoliko izven širšega središča Bakuja.

Čeprav je zelo vroče, pa naj bi bile igralne razmere na napovedano precej zapolnjenem stadionu dokaj dobre. Vsi igralci so zdravi, danes so dopoldne opravili le razgibavanje, začetna enajsterica – čeprav jo še nismo dobili – pa tudi ni nobena skrivnost. Glavna želja je, da bi Koper iztržil aktiven izid, ki bi ga na povratni tekmi čez teden dni na Bonifiki trdno držal v igri za napredovanje, saj je domet tekmeca dejansko uganka, zna pa biti vzdušje na stadionu precej vroče.

Iz Bakuja poroča ROK MAVER


Najbolj brano