Koprski nogometaši bodo danes spoznali Poljud

Kanarčki iz razbeljenega Kopra niso poleteli v prav tako neznosno vročino dalmatinske prestolnice, temveč so se tja odpravili kar z avtobusom in v predmestje Splita prispeli sinoči okrog 20. ure.

Koprčani bodo  tudi v Splitu podobno, kot so na Bonifiki, obkrožali Hajdukove napadalce. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Koprčani bodo tudi v Splitu podobno, kot so na Bonifiki, obkrožali Hajdukove napadalce. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER, SPLIT >Vročica pred povratno tekmo med Hajdukom in Koprom je začela naraščati. Obe ekipi sta se po obveznostih v domačem prvenstvu povsem osredotočili na odločilno tekmo za napredovanje v tretji krog evropske lige.

Koprski nogometaši so včerajšnji delovni dan začeli ob 9. uri s treningom na Bonifiki, potem pa po kosilu sedli v avtobus, ki jih je pripeljal na obrobje Splita. Morda je v Dalmaciji zrak za odtenek manj soparen, a se tu temperature ponoči ne spustijo pod 30 stopinj Celzija. Nogometaši bodo morali igrati po neznosni vročini, pred tem pa se bodo noč pred tekmo morali pripraviti na dobrodošlico Torcide, ki ima, kot so nam povedali domačini, navado, sredi noči prirediti budnico pred hotelom gostujoče ekipe. Vprašanje je, kaj lahko oba trenerja novega “izumita” pred jutrišnjim dvobojem na Poljudu.

Ob tem, da so v Splitu malce presenečeni, ker iz Kopra ne bo organiziranih navijačev, torej bo teoretično odmerjen paket 1750 vstopnic neizkoriščen, smo le našli nekaj, kar druži oba kluba: oba imata stadion zgrajen na nekdanjem močvirju, saj imata izpeljanka Bonifika in Poljud dejansko isti pomen - izsuševanje močvirja.

V koprskem taboru so vsi bolj ali manj zdravi in vročice tekme še ne občutijo. “Želimo dobro začeti tekmo z napadalnim, agresivnim pristopom, kot smo ga pokazali že na nekaterih tekmah. Če tako igramo, si tekmec ne more ustvariti priložnosti, kaj šele, da bi nas nadigral. Recimo, da bo izid 2:1 za nas,” meni Matej Palčič, eden od ožjega jedra nosilcev igre, ki pričakuje zelo podobno tekmo kot pred tednom dni. “Zagotovo ne bomo tako zaprli igre kot zadnjih 15 minut tekme v Kopru. Poudarek bo na agresivnosti, vemo, kako se braniti na sredini igrišča. Hajdukov napad pa vendarle ni tako slab, kot se komu zdi,” dodaja Palčo.

Če je koprski trener Rodolfo Vanoli proti Domžalam spočil skoraj vse nosilce igre, pa je Hajdukov trener Damir Burić v nasprotju s pričakovanji v mestnem derbiju s Splitom na igrišče poslal skoraj identično ekipo kot v Kopru. Vendar pa zdaj razmišlja o nekaterih spremembah. Nemška disciplina, ki jo Burić zagovarja (minuli petek so igralci celo dopoldne kazensko gledali posnetek tekme s Koprom), je pri mladih močeh povzročila kakšno trenje, javno sta navzkriž na tekmi s Splitom prišla trener in rezervist Marko Bencun. Burića skrbi predvsem jalov napad, saj na mestnem derbiju pravih priložnosti kakih 12.000 gledalcev ni videlo. Zelo verjetno bo veliko stavil na Francka Ohandzo, ki ga je zelo verjetno čuval za Koper.

Med mlajšimi Koprčani je ognjeni krst v Evropi uspešno preživel Marko Krivičić: “Pripravljeni smo tudi na vroč sprejem njihovih navijačev, igrali bomo, kot da je to tekma sezone. Pomembno je, da trezno razmišljamo. Gremo odigrat našo igro, tekma bo težka, in bo podobna kot doma, velikih sprememb ne bo. Prepričan sem, da se nam noge ne bodo tresle in da bomo napredovali.”

Koprčane danes ob 19. uri čaka uradni trening na glavnem igrišču stadiona Poljud, sočasno bo treniral tudi Hajduk, vendar na pomožnem igrišču. Dopoldne bodo nogometaši v hotelu najbrž opravili še razgibavanje. ROK MAVER


Najbolj brano