Koprski balinarji so skočili na drugo mesto

Ob domači zmagi proti Hrastu in porazu Aikea Antene v Novi Gorici so balinarji Luke Koper ponovno drugi na lestvici. Z novim porazom se je v nezavidljivem položaju znašla Košana.

Košanci se bodo težko izognili zadnjemu mestu na lestvici 
superlige.  Foto: Simon Maljevac
Košanci se bodo težko izognili zadnjemu mestu na lestvici superlige.  Foto: Simon Maljevac

KOPER > Vedno zanimiv derbi med Koprčani in Kobjeglavci je tokrat pripadel domačinom, ki so z zbrano igro do zadnjega piska sirene prišli do presenetljivo visoke zmage. Gostje so v uvodnem delu dvoboja iz rok izpustili točki v igri dvojic, v kateri sta Toni Trobec in Darko Kristančič v zadnjih obratih izničila vodstvo Rajka Kavčiča in Matije Povha. Kraševci so v tehničnih disciplinah pričakovano obogatili svojo bero točk, a vodstva Koprčanov niso uspeli izničiti. V končnici tekme se je Hrast nekajkrat nevarno približal, toda domačini niso popuščali in so na koncu slavili v vseh štirih klasičnih igrah. Ob zmagi so si tudi precej popravili količnik osvojenih iger.

Pravi tekmi preobratov so bili priča ljubitelji goriški ljubitelji balinanja, ki so na koncu pozdravili zmago domačega Agrochema. Po vodstvu domačinov s 7:1 so se Portorožani prebudili in prišli do izenačenja, nato pa je za novo vodstvo Šempetrcev poskrbel Roman Curk, ki je v natančnem zbijanju ugnal Roberta Kontiča s 14:13. Sledila je pričakovana zmaga portoroške štafete, tako da sta moštvi v zadnji del tekme krenili z izenačenim rezultatom 9:9. V klasičnih igrah so domačini ponovno izkoristili prednost domače dvorane in gladko zabeležili tretjo zmago v sezoni. Do pomembnih točk v boju za mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice so prišli Sežanci, ki so slavili proti zadnjeuvrščeni Košani. Gostje so po solidnem začetku ostali praznih rok v hitrostnem in natančnem zbijanju, tako da je Skala pobegnila na 12:4 in dvomov o zmagovalcu dvoboja je bilo konec še pred zadnjimi igrami.

Vodilna Lokateks Trata je suvereno opravila nalogo proti Ljubljančanom, ki so se v Škofji Loki za las izognili popolni katastrofi.

Superliga, 10. krog - Luka Koper : Hrast 18:8, Skala : Košana 20:6, Agrochem DU Šempeter : Aikea Antena Portorož 17:9, Lokateks Trata : Krim 24:2.

Vrstni red: Lokateks Trata 17, Luka Koper 15, Aikea Antena Portorož 13, Hrast, Agrochem DU Šempeter in Skala 8, Krim 7, Košana 4.SM


Najbolj brano