Koprske odbojkarice ugnale Alianso

Odbojkarice Luke Kopra so v prvem krogu 1. DOL za ženske doma s 3:0 (14, 15, 15) premagale ekipo Aliansa-Šempeter.

Fotografija je simbolična. Foto: Igor Mušič
Fotografija je simbolična. Foto: Igor Mušič

KOPER > Koprske odbojkarice, ki jih tudi v letošnji sezoni vodi Marko Kalc, so zdaj resda brez Amande Bible in Sare Valenčič, toda zato so v svoje vrste pridobile Antonijo Jurić in Anito Pethö, ki sta vsaj tako izkušeni igralki kot sta bili ameriška organizatorka igre in slovenska reprezentantka. Na drugi strani so Šempetranke precej pomladile ekipo, v tej zasedbi pa so se težko upirale razigranim domačinkam.

V prvem nizu so si Koprčanke občutnejšo prednost priigrale do drugega tehničnega odmora, na katerega so odšle s šestimi točkami prednosti, do konca niza so svojo prednost še povečale. Tudi v drugem nizu je bila zgodba podobna. Pred vstopom v končnico niza so Koprčanke vodile že z 21:13 in brez težav prišle še do zmage v drugem nizu.

Še najbolj izenačen je bil tretji niz. V njem so gostje za domačinkami ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za tri točke, toda po vrnitvi na igrišče so vajeti igre spet v svoje roke vzele domače odbojkarice, ki so tudi ta niz na koncu zanesljivo dobile. Koprčanke so prevladovale v vseh elementih igre, dosegle so kar devet asov, v napadu se je z 91-odstotno učinkovitostjo izkazala blokerka Tina Kaker.

V drugem krogu bo Luka Koper spet igrala doma, v goste bo prišel Calcit Ljubljana, Šempetranke bodo gostile UOK Vital Ljubljano.

> Dvorana OŠ Koper, gledalcev 150, sodnika: Atanasov (Kranj), Markelj (Bled).

> Luka Koper: Barič 6, Pethö 8, Nedoh, Kušar, Poropat, Ferlinc 7, Lucas 9, Jurić 7, Jotanovič, Jerkovič, Dodič, Kaker 12.

> Aliansa-Šempeter: Rifelj Škerl, Mazej, Tomc, Dubonosova 11, Šantelj 7, Blagus 6, Sopčič, Rozman 8, Ovčar, Kopač 2, Lenart 1, Štrukelj.

STA


Najbolj brano