Koprske odbojkarice izgubile v Mariboru

Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 7. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:1 (-21, 13, 23, 10).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

MARIBOR > Mariborske odbojkarice so v prejšnjem krogu nepričakovano izgubile proti Formisu, zato si novega spodrsljaja enostavno niso mogle privoščiti. Najbrž so tudi zato tekmo začele nervozno, izgubile prvi niz in tribune prisilile na vprašanja, kaj se v klubu dogaja. A na srečo navijačev so v drugem nizu vendarle prišle k sebi, ko pa so dobile izenačen tretji niz, so tekmice, ki jih je tokrat prvič vodil nov trener Zoran Jerončič, vendarle prisile v kapitulacijo.

Dvorana Tabor, gledalcev 120, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Valentar (Prevalje).
Nova KBM Branik: Mlakar 22, Blagne 8, Košenina, Kaučič 5, Trlep, Najdič, Milosavljević 5, Planinšec, Sobočan 14, Jerala, Pintar 15.
Luka Koper: Dakin 9, Šantelj 5, Kušar, Poropat 2, Radešić, Lucas 15, Ražman, Radulj, Dodič 9, Nedoh, Kocet 1, Jovič 2, Kaker 5.

Dajana Lucas je bila osrednje ime začetka tekme. Koprska sprejemalka je bila najbolj zaslužna za vodstvo gostij 5:0, pomoč pa je imela tudi pri Lani Jović, ki je odlično servirala. Lucasova je, ko so se Mariborčanke približale na točko zaostanka, z blokom začela novo serijo točk Koprčank, z napadom pa to serijo tudi zaključila. Takrat so gostje vodile s 14:8. Nekaj trenutkov pozneje je Lucasova svoji ekipi priborila sedem točk prednosti, kar je bilo za slovenske podprvakinje preveč. Koprčanke so dobile svoj prvi niz v prvenstvu, če se ne upošteva dvoboja z zadnjeuvrščeno Mislinjo.

Drugi niz je bil zrcalna slika prvega, le s to razliko, da so s 5:0 po neugodnih začetnih udarcih Aleksandre Milosavljević povedle Mariborčanke. Te so tudi izboljšale igro v bloku - v tej prvini se je izkazala Ela Pintar - in napadu, kjer se je odlikovala Iza Mlakar, in njihova prednost je do drugega tehničnega odmora narasla na deset točk, kar je bilo seveda dovolj za izenačenje.

Mariborčanke so v tretjem nizu vodile s 14:9, videti je bilo, da bodo tudi tega dobile zanesljivo. A borbene Primorke se niso dale, jih pri na 17. točki ujele, nato pa povedle za točko. V izenačeni končnici so bile bolj zbrane Štajerke, kar velja tudi za četrti niz, v katerem so v drugem delu tekmice povsem nadigrale.

“Po porazu v prejšnjem krogu so naša dekleta tokrat zaigrala bolje. A ne tako, kot sem pričakoval. Poškodbe nas še kar naprej ovirajo. V minulem tednu smo dobro trenirali in nekaj naredili tudi za izboljšanje telesne sposobnosti igralk. Pomembno je, da se stvari premikajo na boljše, vem, v katerih prvinah igra ni na ravni, a se bomo skupaj z igralkami potrudili, da bo igra iz tekme v tekmo boljša,” je razložil trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

“Zelo sem zadovoljen z igro naših igralk in tudi rezultatom, ne glede na to, da smo bili premagani. Po petih šestih treningih, kar sem prevzel ekipo, je napredek v igri očiten. Prvi in tretji niz sta pokazala, da smo na pravi poti. Če bomo tako ali še boljše igrali v nadaljevanju prvenstva, se bomo hitro znebili neugodnega položaja na lestvici,” je pojasnil trener Luke Koper Zoran Jerončič.

STA


Najbolj brano