Srečna zmaga za gol prednosti

Prvi četrtfinalni obračun med Domžalami in Luko Koper se je po slabi igri končal z minimalno zmago gostov, ki so edini zadetek dosegli v končnici dvoboja. V polfinalu pokala so sicer že Maribor, Celje in Zavrč. Domžale : Luka Koper 0:1 (0:0).

Domžalčani in Koprčani na prvi tekmi dolgo niso zadeli in ko 
je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, so si 
boljši položaj pripravili gostje. Foto: Simon Maljevac
Domžalčani in Koprčani na prvi tekmi dolgo niso zadeli in ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, so si boljši položaj pripravili gostje. Foto: Simon Maljevac

DOMŽALE > Tako kot v lanski sezoni so se Koprčani po ponesrečenih igrah v državnem prvenstvu osredotočili na lov na pokalno lovoriko, zato je bil prvi četrtfinalni obračun v domžalskem Športnem parku zanje še toliko bolj pomemben.

Stadion Športni park, gledalcev 500, sodnik Drečnik (Hrastnik) 5,5. Strelec Rahmanović (89). Domžale: Golubovič 6 (od 43. Vidmar 6), Skubic 6, Zec 6,5, Horić 6, Šišić 6 (od 74. Majer-), Horvat 6, Trajkovski 6,5, Dobrovoljc 6, Husmani 6, Mance 6,5, N'diaye 6 (od 55. Črnic 6). Trener: Luka Elsner. Luka Koper: Kahlina 7, Šme 6,5, Pavić 5,5, Andrejašič 6, Memolla 6,5, Posavac 6, Štulac 6,5, Rahmanović 7, Guberac 6 (od 68. Vekić 6), Galešić 6 (od 89. Hadžić-), Ivančić 6,5 (od 71. Štromajer 6). Trener: Slavko Matić. Rumeni kartoni: Husmani, Horvat; Memolla, Galešić, Guberac, Štromajer.

Domžalčani so se dvoboja presenetljivo lotili s precej premešano ekipo, kar so “vojaki” Slavka Matića izkoristili in v uvodnih desetih minutah zapretili preko današnjega kapetana Lea Štulca in bivšega nosilca traku Ivice Guberca. V 13. minuti je koprsko mrežo z odličnim posredovanjem po strelu domžalskega napadalca Armanda Manceja iz neposredne bližine rešil prisebni vratar Kristijan Kahlina.

Sledile so minute raztrgane igre na obeh straneh, v glavni vlogi pa je bil glavni sodnik Davor Drečnik, ki ni imel najbolj posrečenega kriterija pri sankcioniranju prekrškov, kar je jezilo oba trenerja. Je pa še pravočasno dvignil roko pri eni izmed številnih domžalskih prekinitev in zaradi nedovoljenega položaja razveljavil zadetek domače ekipe. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov, a z obilo povišanih tonov med Matićem in četrtim sodnikom Miranom Bukovcem.

O napetih odnosih v slačilnici koprskega prvoligaša dovolj zgovorno priča obnašanje vezista Ivice Guberca, ki je po menjavi v drugem polčasu nonšalantno stisnil roko trenerju Slavku Matiću in njegovemu pomočniku Milanu Obradoviću, nato pa odkorakal naravnost v slačilnico.

Koprsko igro je v družbi selektorja mlade reprezentance Primoža Glihe pozorno spremljal tudi trener Krke Andrej Kastrevec, ki bo s svojim moštvom v soboto gostoval na Bonifiki, po dobri uri igre pa je bila njegova beležnica najbrž še dokaj prazna, saj sta obe moštvi v redkih nevarnih poskusih streljali s praznimi naboji. Prvi mož domžalske stroke Luka Elsner je skušal z menjavami dvigniti ritem, a so kanarčki vztajali pri disciplinirani igri, ob zadnji nevarni akciji Domžalčanov deset minut pred koncem pa je bil Mance prekratek za kakšen centimeter.

Povratne tekme četrtfinala nogometnega pokala so prinesle presenetljivo slovo Olimpije, ki je imela ves drugi polčas igralca več, in preobrat Maribora, ki je izničil prednost Rudarja. Izidi in strelci - Celje : Olimpija 3:1 ( Firer, Spremo, Mitrović ag; Henty, naprej s skupnim izidom 5:3 Celje), Maribor : Rudar Velenje 3:0 (Kabha, Vršič, Tavares; naprej s skupnim izidom 3:1 Maribor), Drava Ptuj : Zavrč 0:3 (Batrovič 2x, Riera; naprej s skupnim izidom 3:1 Zavrč). RM

Ko so vsi na stadionu pričakovali zaključek srečanja brez zadetkov, se je pred domačimi vrati lepo znašel Amar Rahmanović in žogo v gneči potisnil preko golove črte za minimalno zmago.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano