Koprčanki med deseterico

Počitniški poletni čas je tudi čas številnih mednarodnih jadralnih tekmovanj v mladinski konkurenci.

Valentina Baruca in Eva Peternel (na desni jadrnici) sta se v razredu jadrnic 470  uvrstili v evropsko deseterico
Valentina Baruca in Eva Peternel (na desni jadrnici) sta se v razredu jadrnic 470 uvrstili v evropsko deseterico 

KOPER > Pred dnevi so tako v Gdansku na Poljskem sklenili mladinsko evropsko prvenstvo v razredu jadrnic 470, kjer sta uspešno jadrali tudi koprski mladinki Eva Peternelj in Valentina Baruca. V zadnjem plovu za odličja sta bili v šibkem do zmernem vetru deveti, enako uvrstitev pa sta dosegli tudi v skupnem seštevku, kar je lep obet za njuno nadaljnjo športno pot. Evropski prvakinji sta postali Ukrajinki Anna Kyselova in Anastasiya Krasko.

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v razredih Laser Standard in Laser Radial je v francoskem Douarnenezu Žan Luka Zelko osvojil visoko dvanajsto mesto, novinec razreda Laser Standard Marko Radman pa je bil 32. oziroma kar šesti v posebni razvrstitvi jadralcev do 19. leta. Novi svetovni prvak je postal Britanec Lorenzo Brando Chiavarini. Kim Pletikos je prvenstvo končala v dvajseterici - na 17. mestu. Svetovna prvakinja je postala Poljakinja Agata Barwinska.

Na Japonskem pa se je izteklo svetovno prvenstvo v razredu Laser 4.7. Tekmovanje so v celoti zaznamovali šibki do zmerno močni vetrovi, zadnji dan prvenstva pa jadralci celo niso jadrali. V fantovski konkurenci je Taš Kolman osvojil visoko17. mesto, oziroma šesto v konkurenci jadralcev do 16. leta. Svetovni prvak je postal Francoz Alexandre Boite. Pri dekletih je Lin Pletikos prvenstvo končala na 14. mestu, oziroma sedmem med jadralkami, ki so mlajše od 16 let. Švicarka Asya Luvisetto je postala nova svetovna prvakinja. NR


Najbolj brano