Spodrsljaj Salonita

Odbojkarski vikend je postregel s tekmovanji v vseh ligah. Med elito so Novogoričanke in Koprčanke ostale neporažene. Med fanti je Go Volley z zmago napovedal vrnitev med žive, nepričakovano pa stik z vrhom izgublja Salonit. V nižjih tekmovanjih velja omeniti dvojno primorsko vodstvo v ženski drugi ligi.

Blok Go Volleya (Jani Godnič, Danijel Filiputti in Andraž Paliska) je uspešno ustavil napade Triglava Foto: Igor Mušič
Blok Go Volleya (Jani Godnič, Danijel Filiputti in Andraž Paliska) je uspešno ustavil napade Triglava Foto: Igor Mušič

1. DOL moški

12. krog - Maribor : Calcit 3:0, Panvita Pomgrad : ACH Volley 0:3 (za ACH Jereb 1), Šoštanj Topolšica : Salonit Anhovo 3:2 (21, -19, -19, 22, 4), Go Volley : Triglav 3:0 (18, 23, 16), Krka : Fužinar 3:0.

Primorska para 13. kroga (22. novembra) - Salonit Anhovo : Krka, Calcit : Go Volley.

Go Volley : Triglav 3:0

NOVA GORICA > Dvorana v športnem parku, gledalcev 60, sodnika Tomec (Nm) in Mohorčič (Žužemberk); po nizih: 18, 23, 16

Go Volley: Krašna, Godnič 4, Basaneže 10, Paliska 16, Filiputti 5, Sirk 4, Vrtovec 17, Gašparin. Trener: Matjaž Stanič

Novogoričani so se znašli pred neizprosnim bojem za obstanek. Dvoboj z enim od neposrednih tekmecev v izenačenem paketu štirih ekip so doma preprosto morali dobiti. Pritisk so zdržali in Kranjčane so gladko odpravili v uri in 25 minutah. Domači trener Matjaž Stanič je po dolgem iskanju našel pravo začetno postavo, ki je mešanica mladosti in izkušenj. Igro je dobro vodil mladi organizator Jani Godnič, za stabilnost sprejema pa je skrbel povratnik v vrste Go Volleya, 31-letni Gregor Sirk. Ostali standardni del zasedbe, blokerja Gregor Basaneže in Danijel Filiputti, napadalec Matic Vrtovec in sprejemalec Andraž Paliska, je naloge vso tekmo opravljal zelo zanesljivo. V prvem nizu zaradi odličnega sevisa Go Volleya Triglav večinoma ni uspel organizirati akcij. Z večjimi ali manjšimi težavami rešene žoge so končale v domačem bloku ali pa so postale plen hitrih protinapadov, v katerih sta bila neustavljiva Basaneže in Vrtovec.

Zanimiv je bil le drugi niz, v katerem so Kranjčani začeli normalno sprejemati servis. Gostje so desetkrat izenačili, nazadnje pa so pri 23:22 zagrozili z asom nekdanjega soigralca nekaterih Novogoričanov (v prvoligaških časih Prvačine) Janka Breganta. V odločilnih trenutkih je bil nato za skupni izid 2:0 natančen Andraž Paliska.

V tretjem nizu so Primorci glavnino dela spet opravili že s servisom, pri katerem se je izkazal tudi Danijel Filiputti. V napadu so Paliska, Basaneže in Vrtovec s točkami v serijah kmalu zaključili delo.

IM

Šoštanj T. : Salonit 3:2

ŠOŠTANJ > Mestna športna dvorana, gledalcev 150, sodnika Atanasov (Kr) in Tovornik (Mb); po nizih: 21, -19, -19, 22, 4.

Salonit Anhovo: Česnik 8, Šarič, Marušič 5, Karnel, Kovačič, Dos Santos 6, Jerončič, Savičić 18, Čabarkapa 19, Krivec 2. Trener : Leon Schilling.

Kanalski odbojkarji so kljub vsem težavam zadnjega obdobja (poškodbe Jureta Okrogliča, Luke Krivca in Andreja Kovačiča) v Šoštanj prišli kot favoriti, saj so nesporni del vodilne prvoligaške četverice. Po začetnih težavah s sprejemom zelo dobrega servisa Šoštanjčanov, kjer je blestel reprezentant na mivki Tadej Boženk, so sicer izgubili uvodni niz, a so v nadaljevanju pokazali pričakovano igro. Darijo Savičić in Dejan Čabarkapa sta z močnimi napadalnimi udarci pomenila glavno prednost cementarjev, ki so zanesljivo dobili drugi in tretji niz. Ključni trenutek je nastopil v četrtem, ki bi ga z normalno zbranostjo Kanalci morali dobiti. Vodili so še z 21:20, po tem pa so z napakami dovolili tekmecu preobrat. V petem nizu prave reakcije na pritisk domačinov sploh ni bilo. Sicer nepričakovan poraz je bil neizogiben.

STA, IM

1. DOL ženske

9. krog - Go Volley : Aliansa 3:2 (23, -17, 20, -19, 5), Luka Koper : Kema Puconci 3:0 (23, 23, 22), Formis : Braslovče 0:3, Vital : Slovenj Gradec 3:1 (za Vital Vogrič 16, Turk 2).

Primorska para 10. kroga (22. novembra) - Kema Puconci : Go Volley, Braslovče : Luka Koper.

Luka Koper : Kema P. 3:0

KOPER > Dvorana OŠ Koper, gledalcev 70, sodnika Dugar (Kanal) in Jovanović (Komenda); po nizih: 23, 23, 22.

Luka Koper: Barič 7, Kušar, Bible 2, Ferlinc 5, D. Lucas 13, Vedlin, Valenčič 9, Kaker 12. Trener: Marko Kalc

Luka Koper nadaljuje izjemno sezono, v kateri je doslej oddala le dva niza. Prekmurke so sicer z veliko borbenosti poskrbele, da je bila tekma zanimiva, vendar pa so v odločilnih trenutkih vseh treh nizov Koprčanke pokazale, kdo je gospodar. Dajana Lucas je tekmo odprla z odličnimi servisi, Tina Kaker pa s čvrsto igro na mreži. Prekmurke so sicer vztrajno držale korak. Po izenačenju na 22 pa so bile Lucasova, Kakerjeva in tudi Nuša Ferlinc za Kemo neustavljive.

Drugi niz je bil še bolj napet. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Gostje so se nazadnje veselile pri izidu 22:23. Dve zapravljeni žogi in težka roka Dajane Lucas so nato poskrbeli za skupno domače vodstvo z 2:0. V tretjem nizu se je razigrala še Sara Valenčič. Koprčanke so hitro prišle do petih točk prednosti, ki so jo z manjšo krizo ob koncu gladko ubranile.

STA

Go Volley : Aliansa 3:2

NOVA GORICA > Dvorana v športnem parku, gledalcev 60, sodnika: Mohorčič (Žužemberk), Tomec (Novo mesto); po nizih: 23, -17, 20, -19, 5.

Go Volley: Jurić 5, Petho 14, Bavdaž 5, , P. Marušič 3, Grudina 21, Kolbl 18, Pahor 1, Kerpan, Dvorščak. Trenerka: Majda Čičić.

Po imenih in rezultatih boljše Primorke so se morale za zmago pošteno spotiti. Uvod ni obetal presenečenja. Novogoričanke so takoj povedle, Teja Kolbl, Tina Grudina in Anita Pethö pa so zanesljivo nizale točke. Aliansa se je v nadaljevanju prilagodila in bolj nevarno odgovarjala. S pomočjo domačih napak celo povedla 23:22, a sta letošnji novogoriški okrepitvi, Antonia Jurić in Anita Pethö pokazali, zakaj sta prišli. Izenačen boj se je nadaljeval tudi na začetku drugega niza, do izida 10:10, nato pa so gostje začele prevladovati v bloku, za kar je bila zaslužna tudi Postojnčanka na delu pri Aliansi, Lea Šantelj, ki je skupno sicer zbrala 8 točk. Napad Go Volleya se je ustavil in gostje so izenačile - 1:1. V tretjem nizu je bila jeziček na tehtnici Antonia Jurić, ki je v končnici odlično servirala in s tem omogočila soigralkam dobre protinapade in vodstvo v nizih z 2:1. V četrtem nizu je ves čas vodila ekipa iz Šempetra v Savinjski dolini, v petem pa se je razigrala Tina Grudina, ki je z odločilno zadnjo točko priborila zmago.

IM

Nižje lige

> 2. DOL zahod ženske, 4. krog - Galeb grup Robotina : Triglav 3:0 (17,14,19), Žirovnica : Calcit II 3:1, Vital II : Ankaran Hrvatini 0:3 (-11,-11,-15), Novo mesto : Ljubljana 1:3, Grosuplje : Zgornja Gorenjska 1:3.

Vrstni red - Ankaran Hrvatini 12, Galeb grup Robotina 10, Zgornja Gorenjska, Ljubljana, Žirovnica 9, Grosuplje 6, Novo mesto, Calcit II 2, Triglav 1 Vital II 0.

> 3. DOL zahod moški, 4. krog, primorska izida - VC Portorož : Triglav II 3:1 (-21,19,16,19), Salonit Anhovo II : Calcit II 2:3 (-20, 23,23,-14,-7).

Vrstni red - 1. Calcit II 10, 2. Ljubljana po 10, 3. VC Portorož 9, ... 8. Salonit Anhovo II 4 (10 ekip).

> 3. DOL zahod ženske, 4. krog, primorski izidi - Piran : Triglav II 0:3 (-16,-11,-14), Luka Koper mlade : Neptun Kanal 2:3 (-15,-17,16,16,-14).

Vrstni red - 1. Logatec 11 2. Šk. Loka 10..., 4. Luka Koper mlade 7, 6. Neptun Kanal 5, 8. Piran 0 (9 ekip).

IM


Najbolj brano