Koprčanke prepričljivo zmagale

Odbojkarice Luke Koper so v 6. krogu 1. DOL za ženske doma premagale Ljubljano s 3:0 (17, 24, 18).

Odbojkarice Luke Kopra so v 6. krogu 1. DOL za ženske 
doma premagale Ljubljano s 3:0 (17, 24, 18). Foto: Zdravko Primožič/FPA
Odbojkarice Luke Kopra so v 6. krogu 1. DOL za ženske doma premagale Ljubljano s 3:0 (17, 24, 18). Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Sebastjan Mavrič, v letošnji sezoni trener Luke Kopra, sicer pa dolgoletni statistik slovenske ženske odbojkarske reprezentance, je s svojo ekipo, ki do šestega kroga ni osvojila niti niza, končno dočakal prvo zmago. In to presenetljivo zelo prepričljivo. V derbiju ekip brez točk je padla Ljubljana, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Oleg Gorbačov. Koprčanke so končno sestavile sprejem, zato jim je bilo lažje igrati v napadu, v katerem sta se izkazali Dajana Lucas in Iman Isanović, obe sta dosegli 15 točk. Na drugi strani posebej razpoložene igralke ni bilo, še najboljša je bila Tjaša Vlepič, ki je dosegla tudi štiri blok točke.

Začetek tekme je bil sicer izenačen, domače so imele rahlo pobudo. A po drugem tehničnem odmoru je na terenu obstajala le ena ekipa, domače so predvsem po zaslugi začetnih udarcev niz dobile s 25:17. V drugem nizu so Ljubljančanke popravile sprejem, tako da so bile do konca niza povsem enakovredne, vendar jim je v končnici nekoliko zmanjkalo sreče in zbranosti. Te jim je pri sprejemu manjkalo tudi v tretjem nizu, v katerem so že pred prvim tehničnim odmorom zaostale, nato pa je prednost le še naraščala. Koprčanke so vodile že z 20:11, do konca pa dovolile Ljubljančankam, da nekoliko omilijo poraz.

V naslednjem krogu bo Ljubljana gostila Zgornjo Gorenjsko, Luka Koper pa bo gostoval pri sosedih iz Ankarana.

* Dvorana OŠ Koper, sodnika: Štamcar (Mokronog), Novak (Dvor)

* Luka Koper: Raić, Kušar, Isanović 15, Radešić, Lucas 15, Cep, Dodič 6, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 4, Pešić 11, Kaker 6.

* Ljubljana: Klemenšek, Deželak, Letnik 4, Vlepič 9, Čotar 7, Dolenc, Malešič, Vilfan 3, Arnež, Bobič, Pečan 3, Maček 11, Končina, Flego 1.

STA


Najbolj brano