Koprčanke povedle v malem finalu

Odbojkarice Luke Kopra in Go Volleyja se v 1. DOL za ženske merijo v boju za tretje mesto. Prvo tekmo so v Kopru dobile domače, zmagale so s 3:1 (15, -16, 18, 10).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Odbojkarice Luke Kopra in Go Volleyja so se pomerile že petič v sezoni. Prve tri medsebojne obračune so dobile Koprčanke, v zadnjem v modri skupini pa so bile boljše Novogoričanke, kar je napovedovalo zanimiv boj za tretje mesto. Toda v prvi tekmi finala so bile gostiteljice precej boljši tekmec, z izjemo drugega niza, v katerem so povsem odpovedale, so nadzorovale položaj na igrišču in predvsem po zaslugi boljšega napada, manjšega števila napak in razpoložene Tine Kaker, ki je dosegla 19 točk, od tega pet z blokom, prišle do vodstva z 1:0 v zmagah.

Varovanke Marka Kalca so dvoboj začele zelo motivirano. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4, potem ko so gostje za nekaj časa ustavile njihov nalet, pa so tekmice dokončno pokorile po drugem tehničnem odmoru, ko so zanesljivo osvajale točke predvsem v napadu. Toda nato so v drugem nizu popustile. Bavdaževa in Tina Grudina sta jim s servisi povzročali veliko težav, tako so gostje hitro povedle z večjo razliko, domače se niso niti enkrat nevarneje približale.

Toda v tretjem nizu je bilo spet tako kot v prvem. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:3, Kakerjeva pa jim je s štirimi zaporednimi točkami po dobrih servisih Nuše Ferlinc zagotovila vodstvo z desetimi točkami razlike. A je nato s servisi vrnila Teja Bavdaž, v napadu je nekaj točk prispevala Anita Petho in gostje so se približale na 14:17. Toda odličen blok in servisi Marine Barič so spet povzročili nekaj zmede v novogoriški vrsti, Koprčanke so ušle ter zanesljivo dobile niz.

Z lahkoto so nato dobile tudi četrti niz. Po vodstvu z 9:5 so z odličnimi servisi Ferlinčeve dosegle osem zaporednih točk, s tem je bilo vprašanje o zmagovalcu rešeno.

> Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).

> Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 5, Ferlinc 10, D. Lucas 10, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 10, Kaker 19.

> Go Volley: Jurić 2, Petho 11, Bavdaž 9, Simčič, Černe, P. Marušič 2, Grudina 12, Kolbl 11, Pahor, Š. Marušič, Kerpan 1, Dvorščak.

STA


Najbolj brano