Koprčanke korak do brona

Ženskega prvenstva danes še ne bo konec. Za to so poskrbele Mariborčanke, ki so včeraj s 3:2 zmagale v Kamniku in v boju za naslov izid v zmagah izenačile na 2:2. Peta tekma bo v petek v Mariboru. Tretje mesto pa lahko že danes potrdi Luka Koper.

Koprčanka Tina Kaker (v napadu) je Novogoričankam na prvi 
tekmi dala kar 19 točk. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčanka Tina Kaker (v napadu) je Novogoričankam na prvi tekmi dala kar 19 točk. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Za primorske ljubitelje odbojke bo današnje dogajanje v dvorani novogoriškega športnega parka nedvomno zelo zanimivo. Ob 19. uri se bosta pomerili ženski vrsti domačega Go Volleya in Luke Koper. Gostje v malem finalu, kjer igrajo na dve zmagi, vodijo z 1:0 in lahko že danes pridejo do brona, kar bi bila ponovitev dosežka izpred dveh let. Koprčanke so favoritinje, letošnji medsebojni izid z Novogoričankami je zanje visoko pozitiven - 4:1. Trener Marko Kalc je vseeno previden optimist: “Po bron, ki smo si ga s predstavami v vsej sezoni zaslužili, odhajamo v popolni zasedbi, vseeno pa pričakujem precej težjo tekmo z Novogoričankami, kot je bila tista v Kopru. Če temu pritisku ne bomo podlegli, bo zmaga naša.”

Go Volley je na prvi tekmi za bron v Kopru osvojil le niz, a z visoko razliko, kar kaže na to, da je imela tudi igra Luke Koper temna obdobja. Doslej je bilo teh vendarle precej več na novogoriški strani. V tem vidi glavno rezervo trenerka Go Volleya Majda Čičić:“V Kopru nismo pokazale vsega, kar zmoremo. Visok poraz ni bil posledica neznanja, temveč ogromnega števila lastnih napak. Če bomo v tem elementu igrale tako, kot smo na nekaterih tekmah letos že pokazale, bomo konkurenčne in le tu vidim možnost, da si izborimo še tretjo tekmo.”

Tudi vse novogoriške igralke so zdrave. O napetosti tekme bo bržkone odločil že novogoriški servis. Če bo močan in natančen, bodo v bloku premočne Koprčanke le morale stopiti nekoliko od mreže, kar bo odprlo prostor na krilih, kjer sta postavljeni najbolj izkušeni domačinki, Teja Kolbl in Anita Petho. Glavni blokerki Luke Koper Tina Kaker in Nuša Ferlinc sta namreč v soboto Novogoričankam dali kar 29 točk. Če bodo Novogoričanke uspešne, bo odločitev o nosilkah bronastega odličja padla v soboto.

Danes bo tudi finale moških. Na drugi tekmi se bosta v Kamniku pomerila Calcit in ACH Volley, za katerega igra Kanalec Matija Jereb. Prvo tekmo so dobili gostje - sicer serijski državni prvaki. Kanalski Salonit bo imel možnost osvojiti bronasto odličje v soboto, ko bo v Murski Soboti lovil drugo zmago pri Panviti Pomgrad.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano