Koprčankam ni uspelo presenetiti

Odbojkarice Nove KBM Branika so v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (18, 21, 16). Mariborske odbojkarice so upravičile vlogo favoritinj in brez težav prišle do druge zmage v modri skupini. Za zanesljivo zmago v Kopru jim niti ni bila potrebna posebno dobra predstava.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > V sprejemu in napadu bankirk, ki so igrale brez reprezentančne bolne blokerke Marine Kaučič (zamenjala jo je Ela Pintar), je še bilo veliko rezerve, a kljub temu so bile še vedno oslabljene Koprčanke brez možnosti za presenečenje. So pa nudile kar močan odpor.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Dugar (Kanal), Novak (Dvor). Luka Koper: Barič 2, Pethö 16, Nedoh 2, Kušar, Poropat, Felinc 5, Lucas 11, Jerkovič, Dodič 5, Božič, Požar. Nova KBM Branik: Mlakar 5, Blagne 1, Sužnik, Cvetanović 20, Ammerman 12, Vovk, Najdič 3, Pučnik, Planinšec 12, Sobočan, Pintar 5, Eržen 2.

Da kljub kakovostni razliki niso razobesile bele zastave, so Koprčanke dokazale že v prvem nizu, v katerem so bile blizu vse do izida 18:20. Nato pa so povsem popustile, servisi Sare Najdič so jim predstavljali težavo, posledica tega je bila pet zaporednih točk gostij, ob eni napaki domačih je eno Najdičeva prispevala z asom, dve je dosegla Sara Planinšec, eno pa zelo razpoložena Marina Cvetanović, Koprčanka v vrstah Nove KBM Branika.

V drugi niz so Štajerke krenile odločno in si priborile prednost že na začetku, saj so vodile s 7:2, ob prvem tehničnem odmoru pa z 8:4. Igralke Luke Koper so zaostajale že 10:17, a so se po seriji odličnih servisov Anite Pethö (skupno je dosegla sedem asov), nekdanje bankirke, približale na vsega točko zaostanka. Po asu Dajane Lucas so imele točko zaostanku 21:22, toda po menjavi - Nika Blagne je zamenjala Sarah Ammerman, so gostje dosegle tri zaporedne točke, dve Cvetanovićeva.

Na začetku zadnjega niza so gledalci spet videli izenačen boj. Koprčanke so držale stik do rezultata 9:10, v nadaljevanju pa niso imele odgovora na odlične začetne udarce branikovk, predvsem Cvetanovićeve. Pri izidu 11:20, je že bilo jasno, da bo zmaga odšla v Maribor.

STA


Najbolj brano