Koprčani zmagali na Ptuju

Rokometaši Kopra 2013 so v 12. krogu 1. slovenske lige v gosteh premagali ptujsko Dravo z 41:28 (21:12).

Koprčane čaka gostovanje v Mariboru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčane čaka gostovanje v Mariboru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PTUJ > Koprčani so v najstarejšem slovenskem mestu zanesljivo slavili in se vodilnim Ribničanom znova približali na točko zaostanka, medtem ko Ptujčani ostajajo v spodnjem delu razpredelnice.

Dvorana Ljudski vrt, sodnici: Crnojević in Kostecki-Radić (obe Hrvaška).
Drava Ptuj: Herman, Janžekovič, Rajić 4, Jeftić 1, Bračič, Maroh 1, Lesjak, Belec, Hrupič, Šalamun 1, Gregorc 6 (5), Reisman 2, Jensterle 2, Osterc 4, Belič 2, Prvonožac.
Koper 2013: Vončina, Vran, Dolenc 1, Grzentič 6, Vlah 3, Krečič 1, Matijaševič 2, Gašperšič, Moljk 2, Gorela 1, Zugan 3, Rapotec 7, Smolnik, Sokolič 3, Planinc 6, Bratkovič 6 (1).
Sedemmetrovke: Drava Ptuj 6 (5), Koper 2013 1 (1).
Izključitve: Drava Ptuj 10, Koper 2013 12 minut.
Rdeči karton: Jeftić (49.).

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so od prve do zadnje minute imeli niti igre v svojih rokah, že po uvodnih tridesetih minutah pa je bilo jasno, da bosta točki romali v Koper. Primorci so si že na polčasu priigrali neulovljivo prednost devetih golov, ki so jo v drugi polovici tekme neprestano plemenitili. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Uroš Rapotec s sedmimi zadetki, v poraženi pa sta Jan Gregorc in Mario Belić dosegla po šest golov.

Zasedba s Ptuja bo v prihodnjem v soboto, 26. novembra, gostovala v Izoli, koprska pa dan kasneje v Mariboru.

STA


Najbolj brano