Koprčani zlahka razbili Skalo

V dvobojih enajstega superligaškega kroga so gostujoče zasedbe po pričakovanjih ostale praznih rok. Brez težav so do polnega izkupička prišli Kobjeglavci in Koprčani.

Balinar Hrasta Martin Zdauc je proti Košani v brzincu zadel kar 45 krogel.  Foto: Simon Maljevac
Balinar Hrasta Martin Zdauc je proti Košani v brzincu zadel kar 45 krogel.  Foto: Simon Maljevac

KOPER > Dolgo pričakovani vzpon forme so balinarji Hrasta potrdili tudi na domačem obračunu s Košano, ki se v sežanski balinarski dvorani ni uspela enakovredno kosati z drugouvrščeno zasedbo superlige. V uvodnem delu dvoboja je za edine točke gostov poskrbel izkušeni Frane Morelj, ki je v igri v krog nadigral Anžeta Petriča, a večjih razlogov za skrb v domačem taboru ni bilo. Petrič in Martin Zdauc sta z vrhunskima rezultatoma v hitrostnem zbijanju prinesla Hrastu vodstvo z 10:2, odpor Košancev pa je z zmago v natančnem zbijanju dokončno strl Klemen Sosič.

Prerojeni Koprčani so svoj zmagoviti niz nadaljevali tudi proti Sežancem, ki so bili dokaj enakovredni le v prvi polovici dvoboja. Gregor Moličnik in Joško Buterin sta opravila svojo nalogo v igrah posameznikov, slednji pa je bil uspešen tudi v hitrostnem zbijanju in Luki Koper prinesel vodstvo z 8:4.

Domačini do konca dvoboja niso izgubili niti točke, s prepričljivo zmago pa so se močno približali uvrstitvi na zaključni turnir ter si utrdili samozavest pred odločilnimi dvoboji. S prihodom Buterina in Tonija Trobca so Koprčani očitno zadeli v polno in bodo še kako nevarni v boju za najvišja mesta.

Z gostovanja pri vodilnih Škofjeločanih so se z visokim porazom vrnili Portorožani, ki so do edinih točk prišli po zaslugi zmage Nikole Đorđevića v hitrostnem zbijanju. Z devetimi osvojenimi točkami še vedno ostajajo v boju za četrto mesto.

Superliga, 11. krog: Luka Koper : Skala 22:4, Hrast : Košana 21:5, Lokateks Trata : Antena 24:2, Krim : Planina Ribnikar AS preloženo.

Vrstni red - Lokateks Trata 20, Hrast 15, Luka Koper 12, Krim (-1) 10, Antena 9, Skala 8, Košana 7, Planina Ribnikar AS (-1) 5. SM


Najbolj brano