Koprčani z remijem že v končnici

Primorsko balinanje bo imelo na zaključnem turnirju balinarske superlige dva predstavnika, saj so si mesto med najboljšo četverico poleg Hrasta zagotovili tudi balinarji Luke Koper.

Hrastova balinarja Marko Švara (levo) in Anže Petrič sta postavila nov ligaški rekord v štafetnem zbijanju - 58 točk! Foto: Simon Maljevac
Hrastova balinarja Marko Švara (levo) in Anže Petrič sta postavila nov ligaški rekord v štafetnem zbijanju - 58 točk! Foto: Simon Maljevac

KOPER > Že pred sobotnim dvobojem v Ljubljani je bilo jasno, da bi si Koprčani z zmago že zagotovili tretje mesto na lestvici, morebiten remi pa bi obe ekipi popeljal na zaključni turnir. V uvodnem delu tekme je vse kazalo na gladko zmagoslavje gostov, ki so po zmagi Joška Buterina v hitrostnem zbijanju povedli že z 8:2, nato pa je sledila serija krimovcev. Mladi Žan Sodec je v natančnem zbijanju presenetljivo ugnal Gregorja Moličnika, domača štafeta pa je z zmago poskrbela za izjemno dramatično končnico, v kateri so Koprčani lovili dve točki zaostanka. Koprska trojka je svoje delo opravila brez težav, z zmago v igri dvojic v krog pa sta Koprčane k pozitivnemu zaključku približala David Frank in Gregor Vouk. O končnem razpletu je odločala igra posameznikov, v kateri je Buterin z zadeto zadnjo kroglo izenačil na 10:10 in dvoboj se je končal brez zmagovalca, oziroma v tem primeru brez poraženca.

Kljub temu da so si Kobjeglavci že pred tedni dokončno zagotovili drugo mesto, pa so proti zadnjuvrščeni Planini Ribnikar AS zaigrali na polno in zabeležili nekaj odmevnih rezultatov. Peter Ravbar je v igri v krog zbral 28 točk, Martin Zdauc je v brzincu zadel 40 krogel, vse prisotne v sežanski balinarski dvorani pa sta z 58 točkami v štafeti navdušila Anže Petrič in Marko Švara, ki sta s tem izzidom postavila ligaški rekord v tej atraktivni disciplini.

Solidno predstavo so na gostovanju pri vodilnih Škofjeločanih prikazali Sežanci, ki so izgubili uvodnih pet iger, a se nato z uspešnima nastopoma Gordana Ozbiča in Jureta Rijavca v natančnem zbijanju približali na 10:6. Favorizirani domačini so tako morali do konca zaigrati maksimalno zbrano, poraz gostov pa sta v končnici omilila Mitja Dolenc in Simon Požar s tesno zmago v igri dvojic. Po četrtkovem remiju med portoroško Anteno in Košano je postalo jasno, da v elitni druščini še naprej ostaja vseh pet primorskih klubov, po sobotnem zadnjem krogu pa bodo znani pari polfinala zaključnega turnirja, ki ga bodo gostili Škofjeločani.

Superliga, 13. krog: Antena : Košana 13:13, Krim : Luka Koper 13:13, Hrast : Planina Ribnikar AS 20:6, Lokateks Trata : Skala 18:8.

Vrstni red - Lokateks Trata 24, Hrast 19, Luka Koper in Krim 13, Antena, Košana in Skala 10, Planina Ribnikar AS 5.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano