Slaba igra in šerif Jug

V napovedi tekme smo zapisali, da utegne postati stadion Zavrča prava majhna utrdba domačega moštva. In tako je tudi bilo - po Domžalah so bili na težkem igrišču poraženi še Koprčani. Zavrč : Luka Koper 2:1 (1:0).

Tolminski sodnik Matej Jug tudi v Zavrču ni mogel brez  rdečega kartona. Foto: Boštjan Bensa
Tolminski sodnik Matej Jug tudi v Zavrču ni mogel brez rdečega kartona. Foto: Boštjan Bensa

ZAVRČ > Po zmagi v primorskem obračunu so koprski nogometaši optimistično šli na pot - že v petek ter prenočili na Ptuju. A tudi iz izkušenj drugih ekip ni videti, da bi tovrstni odhodi v karanteno kaj prida pomagali.

Športni park, gledalcev 700, sodnik Jug (Čiginj) 5. Strelci - 1:0 Kiš (1), 2:0 Datković (79), 2:1 Hadžibulić (93). Zavrč: Pridigar, Antić, Datković, Đukić, Korošec (od 84. Novoselec), Cvek, Polić, Muminović, Mitrović, Matjašič (od 76. Težak), Kiš (od 81. Zorko). Trener: Ivica Solomun. Luka Koper: Simčič 5, Hadžić 5, Blažič 5, Halilović 5 (od 75. Šme-), Palčič 5,5, Tomić 5,5, Rahmanović 5,5, Štulac 5,5, Štromajer 5 (od 58. Črnigoj 6), Pučko 5, Smrtnik (od 62. Hadžibulić 5,5). Trener: Alen Šćulac. Rumeni kartoni: Mitrović, Đukić, Polić; Blažič, Rahmanović, Tomić, Štulac, Palčič, Šme; rdeča kartona: Pučko (53 - grob prekršek), Šme (94 - 2xR).

Koprčani so tekmo začeli na najslabši možni način. Zavrčani so že v prvi minuti povedli, potem ko so gostje po hitro izvedenem prostem strelu pozabili na Tomislava Kiša, ki je z diagonalnim strelom zadel za 1:0. Koper je tudi v Zavrč posejal eno od številnih min. Tja se je ob Bojanu Đukiću preselil Ante Mitrović, eden od tujcev, s katerimi so pozimi prekinili sodelovanje. Prav Zadrčan se je v 18. minuti znašel pred vrati Vasje Simčiča in zgrešil mrežo za 2:0 z vsega treh metrov. Po še nekaj nenatančnih poskusih domačih je Koper prvič in edinkrat v polčasu resneje zagrozil v 31. minuti. Matej Pučko je namreč lepo našel Žigo Smrtnika, a je bil na svojem mestu domači vratar Marko Pridigar.

Tehtnica se je še bolj začela nagibati na domačo stran, ko je bil v 53. minuti izključen Pučko. V boju za žogo z Juretom Matjašičem si je njegova reakcija po sodnikovi oceni zaslužila izključitev, je pa glavni sodnik spregledal, da je pred tem Matjašič Pučka vlekel za dres in tako prekinil koprski protinapad. Kmalu zatem so bili gostitelji spet bliže zadetku v 58. minuti, ko se je po strelu Kiša v kazenskem prostoru zatresla vratnica. Isti igralec je lepo priložnost zapravil še v 74. minuti, ko je z volejem iz bližine zgrešil cilj.

Pet minut pozneje so gostitelji le povišali na 2:0, ko je Toni Datković zadel z glavo po podaji Karla Težaka iz kota. Igro Koprčanov je sicer poživil vstop v igro Domna Črnigoja, a do izenačenja niso zmogli, zato pa so v sodniškem dodatku vsaj omilili poraz, ko je po podaji Anteja Tomića zadel Sead Hadžibulić. Malce zatem je moral predčasno z igrišča še Denis Šme, ki je dobil drugi rumeni karton.

Plus: Morda le poskus reakcije po izključitvi Pučka. Minus: Ko v igro vstopiš raztresen in brez volje, je pač tekma izgubljena že na začetku.

Ob koprskih hibah ne gre brez omembe sodnika: potem ko je na derbiju z Olimpijo Mariboru pokazal pol ducata rumenih kartonov, se Matej Jug po obdobju zelo solidnega sojenja zadnje čase spet vrača v svojo nekdanjo vlogo sodniškega šerifa. Sedem rumenih in dva rdeča kartona je njegova bilanca na koprski strani. Povedano drugače: skoraj vsak drugi prekršek se je končal s kartonom. Od lanske odločilne tekme za prvaka z Mariborom se za njegovim sojenjem Kopru vselej vlečejo repi. STA, RM


Najbolj brano