Koprčani vse bliže cilju

V moškem prvoligaškem prvenstvu istrska ligaša ne menjata ritma: Koprčani zmagujejo, Izolani izgubljajo. Koprčani so z zaporednimi uspehi vse bliže uresničitvi osnovnega cilja sezone - uvrstitvi v končnico za prvaka. Cilj sosedov iz Izole ne more biti nižji - po dvanajstih odigranih tekmah še vedno lovijo prvo prvenstveno točko.

Koprske rumene čaka ena ključnih tekem za uresničitev 
zastavljenih ciljev to nedeljo v Mariboru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprske rumene čaka ena ključnih tekem za uresničitev zastavljenih ciljev to nedeljo v Mariboru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Drava : Koper 28:41 (12:21)

PTUJ > ŠD Ljudski vrt, gledalcev 300, sodnici Crnojević in Kostecki-Radić.

Najboljši pri RK Drava Ptuj: Gregorc in Belič po 6, Rajić in Osterc po 4 gole.

Koper 2013: Vran, Vončina, Dolenc 1, Grzentič 6, Vlah 3, Krečič 1, Matijašević 2, Moljk 2, Gorela 1, Zugan 3, Rapotec 7, Smolnik, Sokolič 3, Planinc 6, Bratkovič 6. Trener: Zoran Jovičić.

Izključitve: Drava 8, Koper 12 minut;7-m: Drava 6 (5), Koper 1(1).

Koprski rokometaši so gostovanje pri novincu v ligi opravili z odliko in tako potrdili dvig forme. Rumeno-modri so tekmo začeli odločno, vendar so domačini odgovorili z enako mero in povedli s 6:5. Tedaj nihče v dvorani ni pričakoval, da bo to tudi njihovo edino vodstvo na tekmi. Koprčani so namreč reagirali z delnim izidom 6:0 in srečanje že zgodaj odločili. Ob dobri igri v obrambi, razpoloženem vratarju Juretu Vranu in hitrih napadalnih akcijah je potem do konca polčasa razlika narasla na neulovljivih devet zadetkov. V nadaljevanju so varovanci trenerja Zorana Jovičića zadevali kot za stavo, med strelce pa so se z izjemo vratarjev in organizatorja igre Žige Smolnika vpisali vsi ostali igralci. SJ

IP Izola : Trimo Trebnje 24:28 (13:14)

IZOLA > Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 200, sodnika Backovič in Smolko.

Istrabenz plini Izola: Gregorič, Logar, Jurič 2, Stopar 1, Božič 8, Beganovič 2, Zorič-Stepančič 3, Selišnik, Čolić 3, Žgavec, Vukovič, Poberaj, Radojević 4, Konig, Redžić 1, Madžarevič. Trener: Peter Pucelj.

Za Trimo Trebnje so največ zadetkov dosegli: Sakšek 9, Djurdjević in Florjančič po 5 ter Murčehajić 4.

Izključitve: IP Izola 4, Trimo 8 minut;7-m: IP Izola 6 (6), Trimo 3(3).

Forma izolskih rokometašev se v zadnjih tednih počasi le vzpenja, a ne dovolj, da bi okusili slast prve zmage v sezoni. Tokrat so tekmo proti Trebanjcem začeli brez trenerja Boruta Hrena, ki je bil odsoten zaradi zdravstvenih težav, zamenjal pa ga je nekdanji krožni napadalec slovenske reprezentance Peter Pucelj. Izolani so odigrali dober prvi polčas, ko nasprotniku niso dovolili, da bi jim preveč ušel. Drugi polčas je bil glede gibanja razultata zelo podoben. Najprej so se Izolani dobro držali in nenehno dihali za vrat Trebanjcem, med 50. minuto (izid 20:21) in 55. minuto pa so rokometaši Trima spet ušli na tri gole naskoka in brez večjih težav obranili zmago. “Igrali smo dobro, predvsem mlajši, ki počasi napredujejo. Žal smo v končnici pod pritiskom napravili kakšno napako preveč in dobili tudi kakšen gol s krila preveč, a je bilo vse skupaj precej bolje kot na prejšnjih tekmah,” je dejal pomočnik trenerja izolske članske vrste Matej Marinac.

SANDI JERMAN


Najbolj brano