Koprčani v okvir vrat Olimpije sprožili le en strel

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Luke Koper so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Koprčani nadaljujejo več kot triletni niz brez zmage v Ljubljani, tokrat pa so v okvir ljubljanskih vrat sprožili vsega en strel. Sta pa ekipi z 0:0 poskrbeli za sploh prvi tak izid na 24 medsebojnih prvenstvenih tekmah.

Vratar Kopra Vasja Simčič je mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Vratar Kopra Vasja Simčič je mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Ljubljančani so še osmo tekmo zapovrstjo neporaženi, toda z novim, že desetim, neodločenim izidom jim ni uspelo konkretneje znižati zaostanka za Celjani oziroma Domžalčani in Mariborčani.

Stadion Stožice, gledalcev 400, sodniki: Perić (Kranj), Prelog (Preddvor) in Bensa (Nova Gorica). Olimpija: Brljak, Matić, Šporar, Vukčević (od 74. Golubar), Fink, Delamea Mlinar, Kapun, Bajrić, Baskera (od 62. Babić), Mitrović, Henty (od 56. Rodić). Luka Koper: Simčič, Gregorič, Šme, Guberac, Rahmanović (od 72. Posavac), Galešić (od 90. Peshevski), Halilović, Štulac, Palčič, Štromajer (od 60. Lotrič), Pučko. Rumeni kartoni: Kapun; Gregorič, Rahmanović, Halilović, Šme.

Ljubljančani so tekmo začeli odločno in v šesti minuti zapravili prvo lepo priložnost. Po kotu je do strela z glavo prišel osamljeni Antonio Delamea Mlinar, žogo pa je na golovi črti izbil Miha Gregorič. Malce pozneje je z glavo poskusil tudi Ezekiel Henty, ki pa je meril malce previsoko.

Koprčani so se v naslednjih trenutkih malce otresli pritiska, prehajali tudi na polovico Olimpije, kjer pa si pravih priložnosti niso pripravili. Na drugi strani so zeleno-beli izpeljali še nekaj obetavnih akcij, ki pa so se končale s preslabimi zaključki. Med njimi je bil tudi poskus Andraža Šporarja z roba kazenskega prostora v 40. minuti, ko je žogo poslal naravnost v roke Vasje Simčiča.

V drugem polčasu so bili nevarni streli praktično neviden nogometni element, tako da sta ekipi nadaljevali proti delitvi točk. Trenerja sta skušala z menjavami spremeniti “mrtvi tek”, šele v 77. minuti pa so gledalci videli nekaj razburjenja, in sicer pred vrati Kopra, ko je po kotu do strela prišel Aleksandar Rodić, žoga pa se je od prečke odbila v polje. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači; v sodniškem dodatku je Stjepan Babić s prostega strela z 19 metrov zgrešil cilj.

Tekma je imela tudi dobrodelno noto, prireditelji bodo del izkupička od prodanih vstopnic podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije za otroke v stiski.

Olimpija bo v 30. krogu v sredo gostovala v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Gorico.

STA


Najbolj brano