Koprčani tudi do zmage v gosteh

Novinci v elitni rokometni druščini, rokometaši Kopra, so prišli še do druge zmage, po domačem uvodnem uspehu proti trebanjskemu Trimu so v gosteh ugnali še Slovenj Gradec. Slovenj Gradec 2011 - Koper 2013 21:23 (11:12).

Koprčani so prvoligaško sezono začeli odlično, z dvema 
zmagama. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčani so prvoligaško sezono začeli odlično, z dvema zmagama. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SLOVENJ GRADEC > Koprska ekipa je nastopila brez Nina Grzentiča(viroza), tekma pa se je začela s poškodbo ličnice domačega kadetskega reprezentanta Jake Malusa. Po obisku bolnišnice se je vrnil v dvorano, a ni več nastopil. Koprčani so na uvodno agresivnost domačinov odgovorili z enako mero in z boljšo predstavo so sredi prvega polčasa že povedli s 7:4. Toda pri moštvu iz Slovenj Gradca so pravočasno reagirali. Do končnice polčasa so že uspeli izenačiti, na odmor pa so odšli z golom zaostanka.

Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Leskovec (Celje). Slovenj Gradec 2011: Orter, Zbičajnik, Banfro, Suholežnik, Doberšek 1, Kašnik, Humek, Hartman 2, Voršič 7 (1), Kobold, Krevs 2, Poklič 5 (3), Podstenšek 4, Malus, Soldo. Koper 2013: Ponikvar, Vran, Kocjančič, Vlah 3, Krečič 2, Matijaševič, Gašperšič 2, Moljk 2, Gorela 1, Zugan, Rapotec 7 (1), Smolnik 2, Soklič 2 (2), Marić, Ravlija, Bratković 2. Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 4 (7), Koper 2013 3 (3). Izključitve: Slovenj Gradec 2011 12, Koper 2013 8 minut. Rdeč karton: Suholežnik (42.).

V prvem delu drugega polčasa je bil izid izenačen petkrat zapored, potem so gostje iz Kopra povedli z 18:16, a so Korošci takoj odgovorili in sami prešli v vodstvo z 19:18. “Igrali smo slabše kot na prvi tekmi. Bili smo živčni, napravili preveč napak in tokrat nismo dočakali naših minut, da bi ušli na višjo razliko,” je pojasnil prvi mož koprskih rokometašev Aljoša Bertok.

V končnici pa sta bili kakovost koprske ekipe in njena dolga klop preveliki oviri za vse bolj zdesetkane domačine. Koprčani so spet povedli, vratar Jure Vran pa je zaklenil vrata in obranil tudi dve sedemmetrovki. Ob koncu rokometašem Slovenj Gradca ni preostalo drugega, kot da športno priznajo poraz in čestitajo boljši ekipi. SJ


Najbolj brano