Nora končnica po okusu Kanarčkov

Obračun med Krko in Luko Koper je nepričakovano postregel s pravo srhljivko. Po dobri uri igre je na semaforju še vedno svetil začetni izid, do konca dvoboja pa so gledalci videli kar šest zadetkov, od tega štiri v domači mreži. Krka : Luka Koper 2:4 (0:0).

Jaka Štromajer je  strelsko razpoložen. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jaka Štromajer je strelsko razpoložen. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVO MESTO > Kanarčki so se na gostovanje na Dolenjsko odpravili kot zadnjeuvrščena zasedba prvoligaške razpredelnice, v manjšo tolažbo pa jim je bilo vsaj dejstvo, da Novomeščani v uvodnem delu sezone pred svojimi navijači niso blesteli, saj so proti Koprčanom lovili prvo domačo zmago. Ob odsotnosti kaznovanega kapetana Ivice Guberca in poškodovanega Mateja Palčiča ter neurejeni dokumentaciji za novinca Cristiana Tomasa del Tora in Hysena Memollo je imel koprski strateg Rodolfo Vanoli dokaj omejen izbor kandidatov za mesto v prvi enajsterici, čeprav ima ob pogledu na celoten igralski seznam na voljo dokaj številčno zasedbo.

Stadion Portoval, gledalcev 400, sodnik: Obrenović (Ljubljana) 6. Strelci: 0:1 Štromajer (64), 1:1 Fuček (69), 1:2 Halilović (75), 2:2 Fuček (78), 2:3 Štromajer (82), 2:4 Ivančić (90). Krka: Mitrović 5,5, Vučkić 5,5 (od 85. Gliha -), Ejup 5, Dežmar 5, Marotti 6, Fuček 7,5, Mojstrovič 6, Welbeck 6,5, Perić 6, Potokar 5,5 (od 64. Dangubić 6), Kastrevec 6 (od 71. Novinić 6). Trener: Andrej Kastrevec. Luka Koper: Simčič 6, Andrejašič 6 (od 90. Posavac -), Hadžić 5, Šme 6, Halilović 6,5, Radujko 6,5, Rahmanović 6 (od 46. Ivančić 7,5), Krivičić 6,5, Tomić 6, Črnigoj 6,5, Štromajer 8 (od 83. Šimurina -). Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Ejup, Kastrevec; Hadžić, Črnigoj, Šme. Rdeči karton: Hadžić (drugi rumeni karton).

Gostovanje Koprčanov ni prebudilo nogometno zaspane dolenjske prestolnice, tako da se je v sončnem, a ne prevročem nedeljskem popoldnevu na stadionu Portoval zbralo le nekaj sto ljubiteljev okroglega usnja. Ti so prve četrt ure spremljali pravo uspavanko. Nato pa se je kljub rahlemu pritisku domačinov Koprčanom nepričakovano ponudila priložnost za vodstvo, saj je glavni sodnik Rade Obrenović po enem izmed dvobojev v domačem kazenskem prstoru brez oklevanja pokazal na enajstmetrovko. Žogo je na belo točko postavil koprski branilec Damir Hadžić, ki je sicer streljal močno, vendar preveč po sredini, tako da domači vratar Miodrag Mitrović ni imel pretežkega dela in je je strel ubranil.

Končnica prvega polčasa je ponudila nevarna poskusa gostujočih vezistov Amarja Rahmanovića in Domna Črnigoja, nogometaši obeh moštev pa so svojo motiviranost v glavnem dokazovali s številnimi nespretnimi posredovanji in prekrški.

Načetega Rahmanovića je ob začetku drugega polčasa zamenjal napadalec Josip Ivančić, kar pa ni prineslo vidnejših sprememb v igri Koprčanov, ki so še naprej imeli težave pri organizaciji napadov, kar je jezilo tudi dokaj nervoznega Vanolija. Nato pa se je po dobri uri igre brez doseženih zadetkov začela prava drama, ki bi jo težko spisali tudi najboljši scenaristi. Najprej se je v 64. minuti Jaka Štromajer po lepi podaji Črnigoja znašel v lepi priložnosti, a je bil Mitrović na mestu, po lepi podaji Marka Krivičiča iz kota pa si je najboljši koprski strelec v letošnji sezoni izboril nekaj prostora in s strelom z glavo matiral nemočnega domačega vratarja. Le pet minut zatem so se veselili domačini, saj se je po kotu žoga odbila do vezista Nane Welbecka, slednji jo je hitro podal do Josipa Fučka, ki je z roba kazenskega prostora z natančnim strelom tik ob vratnici matiral Simčiča.

Razburjenj pa s tem še ni bilo konec, saj je v 75. minuti po dolgi podaji Hadžića iz prostega strela Denis Halilović kljub družbi treh domačih branilcev spretno prišel do žoge in poskrbel za novo vodstvo gostov. Do ponovne spremembe rezultata je prišlo že v naslednjem napadu, saj je Hadžić v svojem kazenskem prostoru podrl Welbecka in si z drugim rumenim kartonom prislužil predčasno pot pod prho, Fuček pa je s strelom pod prečko izničili prednost Vanolijeve zasedbe, ki se kljub igralcu manj ni odločila za bunker.

Plus: Nepopustljivost in vztrajnost do zadnjih minut sta prinesli zmago. Končno se je prebudil tudi Josip Ivančić. Minus: Ob nerazpoloženem Damirju Hadžiću je bila koprska obramba v končnici dvoboja večkrat na prepihu.

V nori končnici je nase končno opozoril tudi Ivančić, ki je osem minut pred koncem rednega dela tekme prodrl po desnem boku in lepo podal pred domača vrata, kjer se je še enkrat izkazal prisebni Štromajer. Posojeni napadalec Rijeke je nato v izdihljajih dvoboja izkoristil nepozornost domačinov, ki so pričakovano vse karte stavili v napad in se v samostojnem protinapadu kot hitri vlak sprehodil mimo utrujenih domačih branilcev ter dokončno razrešil vprašanje zmagovalca.

“Po nekaj zapravljenih priložnostih v prvem delu smo se v slačilnici pomirili, prvi zadetek Štromajerja pa je napovedal uspešen razplet. Tudi v končnici smo bili boljše moštvo, zadeli tudi z igralcem manj in zasluženo slavili,” je dramatično dogajanje v Novem mestu opisal tokratni koprski kapetan Domen Črnigoj.

RN


Najbolj brano