Koprčani so jim najljubši tekmec

Če kakšen spomin lahko boli, potem se Koprčani z grenkobo spominjajo letošnjih tekem z zadnjeuvrščeno ekipo, ki jo čaka vrnitev med drugoligaše.

 Tekmeca sta se to sezono trikrat razšla z  izidom  2:1. Edina 
koprska zmaga  sega v poletno obdobje, ko je ekipo vodil 
Rodolfo Vanoli, ki je v sredo na koprski klopi zabeležil zmago 
v pokalu. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Tekmeca sta se to sezono trikrat razšla z izidom 2:1. Edina koprska zmaga sega v poletno obdobje, ko je ekipo vodil Rodolfo Vanoli, ki je v sredo na koprski klopi zabeležil zmago v pokalu. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER >Med eno in drugo tekmo sezone, polfinalnim pokalnim obračunom med Koprom in Domžalami, na Bonifiko drevi prihaja prvi sosed Domžalčanov, Kalcer iz Radomelj.

Ekipa, ki jo vodi bistriški trener Dejan Djuranović, je praktično že obsojena na vrnitev v drugoligaško tekmovanje, a je Koprčane to sezono že dvakrat premagala. Če bi primerjali proračuna in ekipi, bi bila primerjava podobna poletni pred evropskim pokalom, ko smo preračunavali razliko med Koprom in Nefčijem.

Letošnje medsebojne tekme: 1. krog - Kalcer : Luka Koper 1:2 (Ivetić, Štromajer; Gregorič, ag); 10. krog - Luka Koper : Kalcer 1:2 (Pučko; Snoj, Zavrl); Radomlje : Luka Koper 2:1 (Stoiljković 2; Guberac).

Radomeljci so prvo zmago v prvi ligi iztržili prav na Bonifiki, ko je odločilni gol dosegel Janez Zavrl. Zgolj pozorni spremljevalci nogometnega dogajanja se bodo spomnili, da gre za branilca, ki je v zadnji tekmi sezone 2008/09 v Celju z dvema storjenima prekrškoma za enajstmerovko Koprčane obdržal v prvi ligi, sam pa potem poniknil. Identično zmago (2:1) je Calcer potem zabeležil tudi v Domžalah, kjer igra domače tekme, kar jim je dalo toliko motiva in samozavesti, da so teden dni zatem odvzeli točko še Mariboru. Jeseni je zanje igral tudi Žiga Smrtnik, ki ga je koprsko klubsko vodstvo pozimi vrnilo domov.

Prva postava koprske ekipe bo zagotovo spet premešana v pričakovanju sredinega drugega polčasa pokala. Trije igralci so kaznovani: pordečela David Adam in Ivica Guberac ter Miha Gregorič, ki je zbral četrti rumeni karton, v ekipi gotovo ne bo niti Anteja Tomića. Tekmeca sta se to sezono trikrat razšla z istim izidom - 2:1, edina koprska zmaga sega v poletno obdobje, ko je ekipo vodil Rodolfo Vanoli, ki je v sredo na koprski klopi (drugič) debitiral z zmago v pokalu.RM


Najbolj brano