Koprčani so imeli tekmo ves čas pod nadzorom

Rokometaši Kopra 2013 so v 21. krogu lige NLB v gosteh premagali ormoški Jeruzalem s 33:28 (16:12).

Koprski trener Zoran Jovičič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski trener Zoran Jovičič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ORMOŽ > Ormožani so se v tekmo s Koprom podali z dobro popotnico dveh zaporednih zmag, Koper, ki se z Ribničani bori za prvo mesto, pa je na zadnjih petih tekmah nanizal pet zmag, med drugim tudi proti Ribnici. Primorci so imeli vseh 60 minut tekmo pod nadzorom, dve točki nista bili ogroženi niti za trenutek.

Primorci so tekmo začeli odlično - s 5:0. V deveti minuti so Koprčani vodili s šestimi goli prednosti, v 12. z osmimi, domači trener Saša Praprotnik pa je moral vzeti timeout. A jim kaj veliko ni pomagal. Domačini so se nekoliko bolj približali v zadnjih petih minutah prvega polčasa, ko je prišel do -4 (12:16). V 37. minuti so Koprčani razliko povečali na +6 (20:14), za štiri ali pet golov so vodili do 49. minute, takrat je Jeruzalem Ormož po dveh golih Jaše Rajšpa prišel do -3, bližje pa ni zmogel.

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Gregor Ocvirk s šestimi goli, na drugi strani je Tilen Sokolič zadel sedemkrat.

Ormoška zasedba bo v zadnjem krogu gostova v Mariboru, koprska pa bo gostila Dol TKI Hrastnik. Obe tekmi bosta v soboto, 4. marca.

* Dvorana na Hardeku, gledalcev 200, sodnika: Majer (Trebnje) in Žibret (Trbovlje).

* Jeruzalem Ormož: Kavčič 4, Petrovič, Ocvirk 6, Zidarič 1, Čudič 5 (3), Žižek-Cvetko, Šutalo, Žuran, Kocbek, Balent 1, Kosi 4, Ozmec, Mesarić, Hebar, Rajšp 3, Cirar 4.

* Koper 2013: Dolenc, Grzentič 5, Vlah, Matijašević, Gašperšič, Vončina, Vran, Moljk 2, Gorela 2, Rapotec 5, Smolnik 6, Sokolič 7 (1), Planinc 3, Bratkovič 3.

* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 3 (3), Koper 2013 2 (1).

* Izključitve: Jeruzalem Ormož 4, Koper 2013 8 minut.

* Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano