Koprčani so drago prodali svojo kožo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja so se uvrstili v nedeljski veliki finale pokala Slovenije v Kopru. Zasedba iz Celja je v današnjem prvem polfinalnem obračunu premagala Dol TKI Hrastnik z 39:21 (23:8), velenjska pa je bila v drugem boljša od Kopra 2013 (le) s 30:28 (18:17).

Koprčani so se odlično upirali favoriziranim Velenjčanom in 
izgubili le z dvema goloma razlike. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Koprčani so se odlično upirali favoriziranim Velenjčanom in izgubili le z dvema goloma razlike. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Velenjčani so se pričakovano uvrstili v nedeljski finale pokalnega tekmovanja, odpor drugoligaške zasedbe iz Kopra pa so nekoliko nepričakovano strli šele v končnici izenačenega in dramatičnega dvoboja.

Arena Bonifika, gledalcev 1500, sodnika: Backović (Ljubljana) in Smolko (Gornja Radgona). Koper 2013: Ponikvar, Podpečan, Sankovič, Grzentič, Dobrila 1, Vlah 6 (3), Krečič 3, Matijaševič, Gašperšič 2, Moljk 1, Gorela 4 (1), Zugan, Rapotec 8 (1), Sokolič 3 (1), Frank, Ravlija. Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 4, Cehte 3, Medved, Szyba 3, Skube 6 (4), Golčar, Šoštarič 3, Kleč 4, Dobelšek, Gams 3, Zaponšek, Nosan, Dujmovič 4, Bećiri. Sedemmetrovke: Koper 2013 7 (6), Gorenje Velenje 4 (4). Izključitve: Koper 2013 10, Gorenje Velenje 8 minut.

Tekma za tretje mesto med današnjima polfinalnimi osmoljenci iz Kopra in Dola pri Hrastniku se bo v nedeljo pričela ob 15. uri, finalna med Celjani in Velenjčani pa ob 17.30.

Velenjska ekipa, edina preživela slovenska zasedba na mednarodnem prizorišču - v četrtfinalu evropskega pokala EHF se bo pomerila z dansko zasedbo Tvis Holstebro - je v Kopru prikazala dokaj bledo predstavo, motivirano domače moštvo je vseskozi držalo stik z njo.

Po 17. minutah igre je sicer kazalo, da bodo “ose” ušle gostiteljem, po vodstvu z 11:7 pa so v nadaljevanju zaigrale neprepričljivo, tako da so jih Koprčani v sami končnici ujeli in se jim približali na gol zaostanka (18:17).

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v 34. minuti dokončno ujeli favorizirane Velenjčane in izenačili na 19:19. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, do same končnice so dihali za ovratnik varovancem gostujočega stratega Ivana Vajdla.

Še v 57. minuti je bil izid poravnan (28:28), Velenjčani pa so v izdihljajih tekme vendarle strli odpor žilavih primorskih rokometašev, pri tem pa porabili precej več moči, kot so pred začetkom polfinalne tekme pričakovali.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Staš Skube s šestimi, v koprski pa Uroš Rapotec z osmimi goli.

STA


Najbolj brano