Koprčani pričakovano slavili v Posavju

Rokometaši Kopra 2013 so v 7. krogu lige NLB v gosteh premagali Dobovo z 28:23 (15:12).

Koprčani so pričakovano slavili v Posavju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčani so pričakovano slavili v Posavju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

DOBOVA > Koprčani so pričakovano slavili v Posavju, po četrti zmagi - na svojem računu imajo tudi dva neodločena izida - pa ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Vodilni Novomeščani imajo enako število točk, a veliko boljšo razliko v zadetkih, medtem ko Dobovčani po četrtem porazu ostajajo na repu razpredelnice.

Gostitelji so do 16. minute kljubovali favoriziranim Koprčanom (6:6), ki so v nadaljevanju prve polovice tekme vendarle postopoma stopnjevali svojo igro, vrhunec pa dosegli v 27. minuti, ko so povedli za pet golov (15:10).

Primorci so v drugem polčasu nadzirali gostitelje, za zmago pa so se vendarle morali pošteno potruditi. V 48. minuti je bila tekma povsem odprta (20:18), gosti so nekoliko lažje zadihali šele v 54. minuti, ko so povišali na +6 (25:19), kar je bila dovolj lepa zaloga za nestresno končnico.

V zmagoviti ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Nejc Planinc, v poraženi Dorian Markušić, oba pa sta dosegla po sedem golov.

Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu v petek, 3. novembra, gostila novomeško Krko, koprska pa bo dan kasneje gostila Herz Šmartno.

* Športna dvorana, sodnika: Žibret in Teršek (oba Trbovlje).

* Dobova: Prezelj, Blaževič, Dular, Markušić 7 (1), Rožman, Humek, Seferović 2, Baznik, Rantah 1 (1), Jazbec 6, Zavodnik, Krnc 1, Kučič 1, Smojver 1, Hotko 2, Hrupič 2.

* Koper 2013: Kocjančič, Vončina, Vran, Dolenc 1, Grzentič 5, Vlah 5, Krečič 5, Matijaševič 1, Moljk 1, Zugan, Sokolič, Guček, Marić, Planinc 7 (4), Bratkovič 3.

* Sedemmetrovke: Dobova 3 (2), Koper 2013 7 (4).

* Izključitve: Dobova 8, Koper 2013 12 minut.

* Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano