Koprčani na razpotju

Obe elitni primorski zasedbi sta v četrtem krogu ostali praznih nog, posebej pa je razočarala Luka Koper, če je bil že poraz Gorice v Mariboru bolj ali manj pričakovan. Na startu drugoligaške sezone si novinec Tolmin zasluži čisto petico, “močna štirka” pa velja za Ankaran Hrvatine.

Kako resna je “poškodba” enega najnevarnejših rumeno-modrih nogometašev Gorana Galešića? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Kako resna je “poškodba” enega najnevarnejših rumeno-modrih nogometašev Gorana Galešića? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Malce starejši ljubitelji obalnega nogometa so že vajeni šokantnih preobratov na Bonifiki in tudi letos očitno ne bodo ostali brez materiala. Ko je že kazalo, da so kanarčki na pravi poti in je tudi klub pričel delovati v mejah normale, je prišla bombica - vsaj tako kaže - iz notranjih vrst, kajti nekateri igralci naj bi bili nezadovoljni s trenerjem Rodolfom Vanolijem. Zdaj ni več niti javna skrivnost, da je “poškodba” Gorana Galešića bolj izgovor za javnost, vse glasnejše pa so tudi govorice o odhodu Miroslava Čovila na Poljsko. Italijanski strateg je bil po porazu 0:2 s Celjem jasen: “Kdor ne premore dovolj volje ali ljubezni do dresa, lahko tudi odide,” zadnjo besedo pa bo imel seveda predsednik Ante Guberac, ki je bil sicer na dopustu in je v dobro svojega srca izpustil sobotno blamažo. Urnik je sicer neusmiljen in rumeno-modre že v petek čaka težavno gostovanje pri Zavrču (resda na Ptuju, ki pa Koprčanom v preteklosti večinoma ni ležal), po katerem bo obzorje verjetno bolj jasno. Iz celotnega zapleta bi se morda lahko celo izcimilo kaj dobrega, kajti v ozadju na svojo priložnost čaka dovolj mladih talentov, ki so pripravljeni na igrišču “pustiti zobe”.

Novogoričani so po treh porazih sicer upali na utrujenost Maribora po evropskem uspehu, toda prvaki so bili v seštevku boljši ravno za en zadetek ter zasluženo slavili z 2:1. Tudi severnjaki nimajo časa za radikalne poteze, žarek upanja pa prinaša zadetek preverjenega Stephana Makinwe, ki ga je Parma poslala na reševalno misijo. Vratar Vasja Simčič je v nogometu preživel že marsikaj in ostaja miren: “Žal še naprej ostajamo brez točk, vendar nimamo časa za jokanje, kajti že jutri (sreda, op.a.) se bomo v superpokalu spet srečali z Mariborom.” Ob pogledu na lestvico bo za Gorico še pomembnejši nedeljski obračun z Radomljami, katerega enostavno mora dobiti, saj novopečeni prvoligaš ravno tako še čaka na prve točke.

Omeniti velja še enega novinca, kajti Tolmin je drugoligaško pustolovščino pričel z zmago 4:1 na gostovanju pri Dravinji in uživa ob pogledu na lestvico, kjer je nad njim zgolj nebo. Izkazali so se tudi Ankarančani, ki so v Veržeju nadoknadili zaostanek 0:2 ter prinesli domov točko, tovrstni preobrati pa vedno “dvignejo” ekipo.

BORIS PLANINC


Najbolj brano